Ανοίγει το νηπιαγωγείο στη Φουρνά Ευρυτανίας – Και τρίτη οικογένεια μετά την πρωτοβουλία της Παναγιώτας Διαμαντή

Και τρίτη οικογένεια μετακομίζει για να φτιάξει τη ζωή της στη Φουρνά Ευρυτανίας, μετά το κάλεσμα που απηύθυνε δημόσια η απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο Παναγιώτα Διαμαντή.

Το κάλεσμα μέσω κοινωνικών δικτύων είχε μαζέψει χιλιάδες σχόλια συμπαράστασης και εκατοντάδες κοινοποιήσεις, ενώ η κ. Διαμαντή δασκάλα στη συγκεκριμένη περιοχή προσπαθούσε να «επαναφέρει» στη ζωή το όμορφο χωριό της.

Την Πέμπτη 15 Μαΐου φτάνει και η τρίτη οικογένεια στη Φουρνά. Δύο γονείς με τα τέσσερα παιδάκια τους θα μετοικήσουν στο ορεινό χωριό της Ευρυτανίας, ενώ μάλιστα με την έλευση των τεσσάρων μικρών παιδιών ανοίγει ξανά το νηπιαγωγείο της περιοχής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, οργανώνεται μια γιορτή την Πέμπτη 15 Μαΐου, ώστε να εγκαινιαστεί η Κοινωνική Ντουλάπα Αλληλεγγύης και ενώ θα παραστεί διαδικτυακά η Υφυπουργός Οικογένειας. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί και επίσημα στα μέσα η νέα οικογένεια που προστέθηκε στην κοινότητα.

«Παιδί» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Παναγιώτα Διαμαντή εφάρμοσε στην πράξη από τον πρώτο κιόλας χρόνο διορισμού της στη δημόσια εκπαίδευση, το όραμα που της εμφύσησαν οι καθηγητές της στη σχολή. Να αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο δημιουργώντας τις προϋποθέσεις της αλλαγής μέσα στο σχολείο.

Η 30χρονη σήμερα δασκάλα αποφοίτησε το 2015 από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο ίδιο τμήμα έκανε και το πρώτο της μεταπτυχιακό, ενώ στο ίδιο τμήμα είναι υποψήφια διδάκτορας. Κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκεται στον Βόλο, που θεωρεί πλέον δεύτερη πατρίδα της και δεν κρύβει την επιθυμία της να πάρει απόσπαση στην περιοχή για να διδάξει και ενδεχομένως να ακολουθήσει και καριέρα ακαδημαϊκού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κατά την περσινή σχολική χρονιά, η Παναγιώτα Διαμαντή είχε μόλις τρεις μαθητές στο δημοτικό σχολείο, στην α’, ε’ και στ’ τάξη. Το «εκτάκι» αποφοίτησε και φέτος θα έμεναν μόνο δύο μαθητές, εκ των οποίων ο ένας επίσης θα αποφοιτούσε και το επόμενο σχολικό έτος, μόνο ένα παιδί θα υπήρχε στο σχολείο.

Με ένα απλό μήνυμα – αγγελία, η Παναγιώτα Διαμαντή συστηνόταν λέγοντας ότι είναι η δασκάλα του χωριού και καλώντας οικογένειες να μετακομίσουν στο χωριό και να γράψουν τα παιδάκια τους στο σχολείο.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο