Παράδοση άνευ όρων» καταγγέλλει ο Σταμάτης Χαλβατζής – «Θα πούμε το νερό νεράκι» αν η Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία μείνουν θεατές

Με τον τίτλο «Παράδοση άνευ όρων – Θα πούμε το νερό νεράκι», ο Σταμάτης Χαλβατζής παρεμβαίνει στη συζήτηση για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την επέκταση του ρόλου της ΕΥΔΑΠ, εξαπολύοντας σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Ο κ. Χαλβατζής κάνει λόγο για «πλήρη ή σιωπηρή αποδοχή», «χλιαρές αντιδράσεις» και μεμονωμένες φωνές διαμαρτυρίας, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται απέναντι στην κυβερνητική επιλογή για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σταμάτης Χαλβατζής:Παράδοση άνευ όρων ‘’Θα πούμε το νερό νεράκι’’

Πλήρης ή σιωπηρή αποδοχή, χλιαρές αντιδράσεις και κάποιες φωνές διαμαρτυρίας συνθέτουν το σκηνικό της αντίδρασης, εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην απόφαση της Κυβέρνησης να περάσει την διαχείριση των υδάτινων πόρων στην ΕΥΔΑΠ και από εκεί στα αδηφάγα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα των φίλων μεγαλοεπενδυτών.
Χρόνια πριν ακούγαμε ότι οι επόμενες ‘’μεγάλες μπίζνες’’ θα αφορούσαν στην διαχείριση του νερού και των σκουπιδιών. Ήδη εδώ και κάποια χρόνια αυτός ο σχεδιασμός εξελίσσεται βήμα – βήμα, με διαδοχικές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, προς αυτή την κατεύθυνση.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ως ‘’δούρειος ίππος’’ αυτής της παραχώρησης των δημοσίων αγαθών, με δυσμενείς επιπτώσεις για την ποιότητα ζωής των απλών πολιτών, χρησιμοποιείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραπλανημένη από τα θέλγητρα του κομματικού εναγκαλισμού, που υπόσχεται επανεκλογή και πολιτική ανέλιξη.
Άμοιροι ευθυνών βεβαίως δεν είναι και οι απλοί πολίτες, οι οποίοι με τις επιλογές τους και την εν γένει στάση τους επιβραβεύουν αυτές τις πολιτικές και τους ανθρώπους που τις υπηρετούν.
Αν και τώρα δεν υπάρξει γενική αντίδραση εναντίον αυτής της εξέλιξης, από φορείς, συλλόγους και απλούς πολίτες, διεκδικώντας τα αυτονόητα για την προστασία του σημαντικότερου δημόσιου αγαθού, όπως είναι το νερό, τότε η παράδοση άνευ όρων δεν θα αφορά μόνο τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την κοινωνία μας γενικότερα.
Σταμάτης Χαλβατζής

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο