Η Άσκρη αποχαιρετά τον πατέρα Ευστράτιο – Για 26 χρόνια υπηρέτησε την Παλαιοπαναγιά

.

Με αισθήματα συγκίνησης και θλίψης έγινε γνωστή η εκδημία του μακαριστού πατρός Ευστρατίου Ευθυμάκη, ο οποίος υπηρέτησε επί 16 χρόνια, από το 1990 έως το 2016, ως εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιοπαναγιάς (Άσκρης).

Ο μακαριστός ιερέας αντιμετώπισε τα τελευταία δέκα χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δοκίμασαν τις δυνάμεις του.

Έλαβε και τις δύο χειροτονίες του από τα χέρια του τότε Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενώ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο έλαβε το οφφίκιο του Σακελλαρίου.

Όλα τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας τα αφιέρωσε στην ενορία της Παλαιοπαναγιάς, συνδέοντας το όνομά του με την εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή του χωριού.

Όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται για την απλότητα, το χιούμορ, τον αυθορμητισμό, την καλοσύνη και την προθυμία με την οποία ασκούσε τα ιερατικά του καθήκοντα, αλλά και για την ιδιαίτερη αγάπη του για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 13:00, στη Μερκάδα Φθιώτιδας.

Αιωνία του η μνήμη. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να χαρίζει παρηγοριά στους οικείους του.

Να έχουμε την ευχή του!

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΣΚΡΗΣ

Leave a Comment