Δύσκολη αλλά μεγάλη νίκη του Κένταυρου Λιβαδειάς

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Δύσκολη αλλά μεγάλη νίκη! ΑΓΕ Χαλκίδας-Κένταυρος Λιβαδειάς 83-88

Ο Κένταυρος Λιβαδειάς πέρασε με δυσκολία από τη Χαλκίδα κερδίζοντας την ΑΓΕΧ με 88-83, όμως οι δύο βαθμοί είναι εκείνοι που μετράνε και η ουσία για τον Μάρκου και τους παίκτες του είναι πως έχουν ξεκινήσει ιδανικά τη χρονιά, φτάνοντας σήμερα στη νίκη σε μια δύσκολη έδρα που δεν θα περάσουν πολλές ομάδες, ξεπερνώντας εκτός των άλλων και τις δικές τους απουσίες (Καρφάκης, Κολιούκος).

Ο Κένταυρος κατάφερε και έκανε την ανατροπή στο σκορ στο β’ ημίχρονο, καταφέρνοντας να βρει τα πατήματά του, να βασιστεί στην εμπειρία του, με τους Δημητριαδη και Γαρμπή να τον οδηγούν προς την επιτυχία και ενώ στο πρώτο μέρος η ΑΓΕ Χαλκίδας ήταν πολύ καλή με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, ”πλήρωσαν” στην ουσία την απειρία τους, σε συνδυασμό με τις απουσίες βασικών παικτών που φορτώθηκαν με φάουλ, αλλά και της μεγάλης αστοχίας τους από τη γραμμή του τριπόντου, ιδίως στο β’ ημίχρονο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν επιπέδου ομάδων Εθνικών κατηγοριών, με πολύ καλό θέαμα αλλά και μεγάλη ευστοχία! Η πρώτη περίοδος τελείωσε με σκορ…ημιχρόνου (31-25), ενώ το ημίχρονο βρήκε μπροστά την ομάδα του Πανούση με 52-46.

Στη γ’ περίοδο ο Κένταυρος ήταν καλύτερος στην άμυνα του σε σχέση με το πρώτο μέρος και αυτός ήταν ένας λόγος που τον έφερε έστω και οριακά μπροστά στο σκορ στο 30′ με 68-71.

Στο τελευταίο 10λεπτο η ομάδα του Μάρκου έδειξε να ελέγχει το ματς ξεφεύγοντας στο σκορ με 68-73 και 74-82 στο 37′.

Η ΑΓΕΧ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μειώνοντας στα 23” σε 83-86, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι, πέτυχαν δύο ακόμα πόντους, πήραν αέρα νίκης και τελικά έφτασαν στο δεύτερο ροζ φύλλο αγώνος επικρατώντας με σκορ 83-88.

Ο Καζάνας με 27 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΓΕ Χαλκίδας και τον ακολούθησε ο Μάρκου με 19 πόντους.

Από τον Κένταυρο Λιβαδειάς, Δημητριάδης και Γαρμπής με 26 και 24 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερς της ομάδας τους.

Διαιτητές: Καραμπιτσάκος-Χατζής.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-25, 52-46, 68-71, 83-88.

ΑΓΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Πανούσης-Βελισσαράκος): Γεωργουσόπουλος 3 (1), Μεσσίνι, Καζάνας 27 (2), Μάρκου 19 (1), Καρκαλής, Φραγκούλης 16 (1), Πετρόπουλος 3, Γκαβρίλοβιτς 2, Κουτής, Βλάχος 11 (1).

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Μάρκου): Γαρμπής 24 (4), Παλέτας, Κόλλιας 2, Ψιλόπουλος, Παππάς Ζ. 2, Κοϊτσάνος 10, Παππάς Α. 3, Ματζιώρης 18 (1), Θεοφανόπουλος 3, Δημητριάδης 26 (1).

stereabasket.gr

Σχετικά