Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λιβαδειά-Φωτογραφίες

“Μέγα πλήθος και μέγα πάθος” στη μαζικότερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων δεκαετιών στη Λιβαδειά με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην κινητοποίηση, στο κέντρο της πόλης, απαιτώντας δικαίωση για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ήταν όλοι εκεί, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, έμποροι, επιστήμονες, συνταξιούχοι και πλήθος μαθητών, υψώνοντας τη φωνή τους ζητώντας την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα που συγκλονίζει τη χώρα εδώ και μια εβδομάδα.

Πολλά εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά τις ώρες της συγκέντρωσης ενώ για 2,5 ώρες έκλεισαν  φαρμακεία, ιατρεία και αρκετά καφέ.

Πολίτες, όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, που προκάλεσε τη συγκέντρωση, Κώστας Κολιούσης που έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, αλλά και για τις ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος των πολιτών.

Τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει συνάντηση με το συντονιστικό των μαθητών της πόλης, για να καθορισθεί νέο πλάνο δράσεων.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και εκπρόσωπος των μαθητών.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

siriosfm.gr

Σχετικά