Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Λιβαδειάς

Επίσκεψη στην Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) Λιβαδειάς πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Βοιωτίας Πέτρο Αρκουμάνη, τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο Λεβαδέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρη Τσιφή  και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Εργαζόμενοι και ασθενείς συζήτησαν σε πολύ ευχάριστο κλίμα για τους προβληματισμούς τους και τις ελλείψεις του Κέντρου κι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις θέσεις του ΚΚΕ για την ψυχική υγεία.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν οι αυξημένες ανάγκες του Κέντρου για τη δημιουργική απασχόληση και τις δραστηριότητες των ασθενών, πέραν των βασικών παροχών τους. Τονίστηκε η σημασία και ο ρόλος που επιτελούν οι δομές ψυχικής υγείας οι οποίες δυστυχώς αποτελούν κι αυτές θύματα της υποχρηματοδότησης, της διαχρονικής και συστηματικής υποβάθμισης γενικότερα των δομών υγείας, την ολοένα αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και την μετατροπή ενός αγαθού όπως η υγεία και μάλιστα της ψυχικής, σε εμπόρευμα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους συνομιλητές να στηρίξουν το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές για να βγει πιο δυνατός ο λαός, να μπορεί την επόμενη μέρα να βάλει φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές που είναι προαποφασισμένες και δώρισε στο Κέντρο την έκδοση του τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ με τίτλο «Ζητήματα Ψυχικής Υγείας. Σύγχρονες προσεγγίσεις-απαντήσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα σύστημα που σαπίζει» που περιλαμβάνει τα υλικά της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ τον Γενάρη του 2023.

Σχετικά