Σταμάτης Χαλβατζής:Γιατί με τον Φάνη !

Γιατί με τον Φάνη !

       Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου για Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, του συνδυασμού ‘’Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας’’ με Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Φάνη Σπανό, έτυχε εντυπωσιακής και συγκινητικής αποδοχής από φίλους και γνωστούς, αλλά παράλληλα προκάλεσε και αρκετά ερωτηματικά, αφού προερχόμαστε από διαφορετική πολιτική αφετηρία σκέψης.

         Μια πρώτη και προφανής απάντηση εκ μέρους μου θα μπορούσε να είναι η κοινά αποδεκτή άποψη, ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην συνείδηση των πολιτών προέχει η αντιμετώπιση και η επίλυση των τοπικών προβλημάτων, πέρα και έξω από ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις, αφού το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο το καθορίζει η εκάστοτε Κυβέρνηση.

          Επειδή όμως πιστεύω μου είναι ότι αυτό από μόνο του δεν μπορεί να είναι μια βάση έντιμης συνεργασίας, αφού η ιδεολογική προσέγγιση οποιουδήποτε προβλήματος καθορίζει και τον τρόπο αντιμετώπισης, επόμενο είναι να υποθέσει κανείς, ότι αυτή η συνεργασία συμφωνήθηκε και στηρίζεται επάνω σε συγκεκριμένες παραδοχές και δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση των τοπικών θεμάτων, που έχουν να κάνουν με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

          Θέματα όπως ο σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων, η διαφάνεια στην άσκηση της οικονομικής διαχείρισης, η προτεραιότητα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και η διασφάλιση κανόνων αειφόρου ανάπτυξης για οποιαδήποτε μορφή επένδυσης, η ενίσχυση και αναβάθμιση των δράσεων πολιτισμού, η κοινωνική συνοχή και η ενίσχυση των δομών πρόνοιας, η προώθηση μέτρων για την απασχόληση ανέργων σε προβληματικές περιοχές της περιφέρειας, η διάθεση των απαραίτητων πόρων για την ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και όλα εκείνα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη, συζητήθηκαν και αποτελούν τις κοινές παραδοχές και δεσμεύσεις επάνω στις οποίες εδράζεται αυτή η συνεργασία.

           Βεβαίως όλα αυτά δεν θα είχαν κανένα νόημα, εάν δεν είχα πειστεί πρώτα ότι ο συνομιλητής μου είναι ένας  νέος έντιμος άνθρωπος γεμάτος όρεξη για προσφορά, με ανοικτούς ορίζοντες και ισχυρή θέληση να υλοποιήσει ένα μεγαλεπήβολο όραμα για την ανάπτυξη και την ευημερία της περιφέρειας, το οποίο ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν δρομολογήσει από το 2019. Εχέγγυα για αυτή την προσπάθεια αποτελούν τόσο η επιστημονική του κατάρτιση όσο και η μακρόχρονη εμπειρία του από θέσεις ευθύνης στην επαγγελματική και  αυτοδιοικητική επιτυχημένη πορεία του.

            Αυτό ακριβώς το όραμα μοιράστηκε μαζί μου και μου ζήτησε με τις δικές μου ιδέες και αρχές να καταθέσω προβληματισμούς και προτάσεις στην ομάδα, συμβάλλοντας σε αυτή την προσπάθεια.

            Στόχος είναι, όπως μου ανέφερε,  να εμπλουτισθεί η δεξαμενή σκέψης της περιφερειακής αρχής, έτσι που να αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας και να δημιουργεί προϋποθέσεις δικαιοσύνης και ισονομίας για όλους τους πολίτες.

            Έχοντας την πεποίθηση ότι με βάση τις αρχές μου, τις εμπειρίες μου και την γνώση που αποκόμισα από την μακρόχρονη ενασχόλησή μου με  την αυτοδιοίκηση, θα είμαι χρήσιμος στην υλοποίηση αυτού του οράματος, αποφάσισα να γίνω συμμέτοχος αυτής της προσπάθειας.   

                                                                            Σταμάτης Χαλβατζής

                                                                  Υποψήφιος  Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας

Σχετικά