Ήταν αρχές του καλοκαιριού, όταν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ, ψάχνοντας μια υπόθεση διαφθοράς, έπεσαν πάνω σε μια παρέα νεαρών αστυνομικών της Μυκόνου που είχαν στήσει «παραμάγαζο» μέσα στην υπηρεσία και αναλάμβαναν τη φρούρηση πολυτελών κατοικιών γνωστών επιχειρηματιών, φυσικά με το αζημίωτο.
Εν ώρα υπηρεσίας, οι εν λόγω αστυνομικοί μεταμορφώνονταν σε «security» και για 10 με 12 ευρώ την ώρα, φύλαγαν το σπίτι ενός γνωστού Γερμανού, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο νησί της Μυκόνου αλλά και ενός Έλληνα βιομηχάνου.
Έτσι, «λόκαραν» τα κινητά τους τηλέφωνα, άκουγαν και κατέγραφαν τα πάντα για να φθάσουν το Σαββατοκύριακο στο τελικό στάδιο της επιχείρησης, να τους τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τους στείλουν στη Δικαιοσύνη.
Από την επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ, στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν ένας υπαρχιφύλακας 32 ετών και δυο δόκιμοι αστυφύλακες 21 και 24 ετών και οι τρεις υπηρετούντες στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου ενώ συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, οι οποίοι ωστόσο δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, είναι τρεις αρχιφύλακες. Δυο 34χρονοι και ένας 38χρονος.
Πλέον, οι έρευνες των «Αδιάφθορων» κινούνται σε δυο κατευθύνσεις. Από τη μια ψάχνουν και άλλους ένστολους, που από υπερασπιστές του νόμου έγιναν παραβάτες και εμπλέκονται στη «μπίζνα με τους ένστολους… νυχτοφύλακες της Μυκόνου» δίνοντας εντολή στην ομάδα των έξι επίορκων «security» και φυσικά αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν είναι αν φύλαγαν και άλλα σπίτια επωνύμων για μια χούφτα «μαύρα» ευρώ.
Πώς τα «έπαιρναν» και πως τους έπιασαν
Στα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΛ.ΑΣ που έχει στη διάθεση του το newsit.gr, το κουβάρι της παράνομης δράσης τους άρχισε να ξετυλίγεται όταν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ενώ ψάχνοντας μια άλλη υπόθεση, οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, έπεσαν πάνω στους επίορκους συναδέλφους τους.
Έτσι, αφού τους «καλωδίωσαν» τα κινητά τους τηλέφωνα, έπιασαν δουλειά:
«Από την διενεργηθείσα προανάκριση της υπηρεσίας μας, την αξιοποίηση του αποδεικτικού υλικού που ανέκυψε στο πλαίσιο έτερης υπόθεσης, την αξιολόγηση και σταχυολόγηση συνομιλιών των κατηγορουμένων -άρση απορρήτου των επικοινωνιών- και την φυσική επιτήρηση αυτών, προέκυψε κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, η συστηματική επαγγελματική ενασχόληση τους, πέραν των αστυνομικών τους καθηκόντων, με την παροχή υπηρεσιών φύλαξης ιδιωτικών οικιών στην περιοχή της Μυκόνου, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά από την δραστηριότητα αυτή.
Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία παρείχαν υπηρεσίες ασφαλείας και φύλαξης, συνέπιπταν με το ωράριο εργασίας που είχαν διατεθεί από την υπηρεσία τους» επισημαίνεται.
Στις επόμενες γραμμές γίνεται λεπτομερής αναφορά στην παράνομη δράση τους. Ποιοι ήταν οι ρόλοι, ποιους επιχειρηματίες φύλαγαν και πόσα χρήματα «τσέπωναν».
«Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 12ης και 13ης Αυγούστου Ο υπαρχιφύλακας και οι δύο δόκιμοι αστυφύλακες, κατελήφθησαν από ενεδρεύοντες αστυνομικούς της υπηρεσίας μας, να εκτελούν υπηρεσίες φύλαξης σε εναλλασσόμενες βάρδιες σε οικία-βίλα στην περιοχή Πλατύς Γιαλός Μυκόνου ιδιοκτησίας Γερμανού πολίτη (σ.σ το όνομα του οποίου αναφέρεται και φέρεται να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο νησί των ανέμων). Από την ανάλυση των συνομιλιών των ανωτέρω, καθώς και την εξέταση τους από την υπηρεσία μας, προέκυψε ότι ο αρχιφύλακας (σ.σ αναφέρεται στον 39χρονο) και ο υπαρχιφύλακας (σ.σ αναφέρεται στον 32χρονο) βρίσκονταν σε καθημερινή επικοινωνία για τον προγραμματισμό των ωρών απασχόλησης -βάρδιας- στην προαναφερόμενη βίλα κατευθύνοντας τους συγκατηγορούμενους τους αρχιφύλακα (σ.σ αναφέρεται στον 34χρονο) και τους δύο δόκιμους αστυφύλακες, σε εκ περιτροπής κάλυψη του ωραρίου από 22:00 έως 05:00 του συγκεκριμένου οικήματος, ενώ οι ίδιοι προέβαιναν και στην πληρωμή των δοκιμών αστυφυλάκων, καταβάλλοντας τους από 10 έως 12 ευρώ την ώρα. Όσον αφορά στον αρχιφύλακα (σ.σ αναφέρεται στον 38χρονο), όπως προέκυψε πραγματοποιούσε φύλαξη σε έτερη οικία-βίλα που δεν προσδιορίστηκε επακριβώς κατά την προανάκριση, ενώ έλαβε κλήση από ιδιωτική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας για ενεργοποίηση συναγερμού οικίας ιδιοκτησίας επιχειρηματία έχοντας προφανώς την επιτήρηση τουλάχιστον αυτής. Ανάλογη ειδοποίηση είχε και υπαρχιφύλακας (σ.σ αναφέρεται στον 32χρονο) για έτερη οικία ιδιοκτησίας Έλληνα επιχειρηματία, από ιδιωτική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του υπαρχιφύλακα (σ.σ του 32χρονου) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1300 ευρώ και 50 δισκία που περιέχουν την δραστική ουσία Clenbuterol, η οποία εμπίπτει στον πίνακα των απαγορευμένων ουσιών του έτους 2023. Επίσης σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 34χρονο αρχιφύλακα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ».
Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα
Η έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ, όπως λένε οι πληροφορίες του newsit.gr, δεν σταματά στους έξι αστυνομικούς.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό σήμα, αυτό που ψάχνουν είναι τα πρόσωπα που κινούσαν τα νήματα αυτής της παράνομης «μπίζνας» που είχε στηθεί για να «ξεδοντιάσουν» την ομάδα.
«Από την μέχρι τώρα διενεργηθείσα προανάκριση, δεν έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας των ατόμων που ανέθεσαν στους ανωτέρω αστυνομικούς τις εν λόγω παράνομες δραστηριότητες (επιτήρηση-φύλαξη οικιών). Επισημαίνεται ότι εκδόθηκε απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για δίωξη των προαναφερόμενων αστυνομικών, ύστερα από σχετικό αίτημα της υπηρεσίας μας. Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής δικογραφίας θα ενημερωθεί ο κύριος εισαγγελέας πρωτοδικών Σύρου προκειμένου να παραγγείλει την μεταγωγή ή μη των συλληφθέντων».
πηγή: newsit.gr