Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός»

«Θα έπρεπε να έχω βγει σε σύνταξη – Κάνω χάρη στο Δημόσιο που εργάζομαι», είπε κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια

Ελεύθερος μέχρι να οριστεί δικαστήριο αφέθηκε ο 45χρονος παλαιοχριστιανός από την Κορινθία, ο οποίος έμενε μαζί με την οικογένειά του σε λαγούμια.

Εξερχόμενος από το αυτόφωρο μονομελές Κορίνθου και ερωτηθείς για τις συνθήκες εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ίδιος ανέφερε ότι με 15 χρόνια αναπηρίας, θα μπορούσε να είχε πάρει σύνταξη και ότι «κάνει και χάρη στο Δημόσιο που εξακολουθεί να εργάζεται».

Σε βάρος του 45χρονου πατέρα των «Παλαιοχριστιανών» έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου, Βούλα Αμερικάνου, ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός τέθηκε από σήμερα, Τετάρτη (21/2) σε αργία.
«Γυρίστε τους την πλάτη»

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια ο 45χρονος μίλησε στις κάμερες και δήλωσε: «Μέσα στα κρατητήρια, γνώρισα τον Φρέντι, έναν Αλβανό, 30 χρόνια εδώ, που τώρα θυμήθηκαν ότι δεν έχει χαρτιά. Γνώρισα τον Αποστόλη, μάγειρας στις φυλακές Κορυδαλλού. Γνώρισα τον Γιώργο, σταφιδοπαραγωγό, που του παίρνουν μόνο 65 λεπτά τη σταφίδα και του κλέβουν τον κόπο του, γνώρισα τον Γιώργο που έχει ουζερί και του πήραν το δίπλωμα για ένα ποτήρι παραπάνω. Γνώρισα τους αδικημένους της ζωής.

.

Θα κάνω μια δήλωση γι’ αυτούς. Μη φωνάζετε! Δεν σας ακούνε. Γυρίστε τους την πλάτη! Μόνο τότε σας ακούνε. Όταν τους γύρισα την πλάτη, ενδιαφερθήκανε. Κάτι μου είπαν για την κόρη μου, που μεγάλωσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Κανείς δεν ήρθε από το κράτος, για να δει τι συμβαίνει στα ιδρύματα. Έρχεται η κοινωνία και μετά σου ζητάει τα ρέστα, τι δεν έκανες καλά.

Αρνήθηκα και το DNA και τη δακτυλοσκόπηση και οποιοδήποτε βιομετρικό στοιχείο για λόγους πίστης. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Ένα σύστημα καταστρέφει τους ανθρώπους για μικροπράγματα», είπε ο 45χρονος, που σε ερώτηση για το εάν έχει επικοινωνήσει με τα άλλα μέλη της οικογένειάς του και εάν γνωρίζει πού βρίσκονται, απάντησε: «Δε γνωρίζω, δεν είχα ούτε τηλέφωνο. […] Ο δικηγόρος μου με βοήθησε. Δεν έχω πειράξει κάποιον».

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά με την τηλεργασία του στον δήμο Ερέτριας-Αμαρύνθου, τόνισε πως «Είμαι ανάπηρος και θα έπρεπε να πάρω σύνταξη. Χάρη τους κάνω που δουλεύω ακόμα».
Δήμος Ερέτριας: «Δεν ξέραμε ότι δούλευε σε μας»

Ειδικότερα, η αντιδήμαρχος, αναφερόμενη στο εργασιακό καθεστώς του 45χρονου, από την 1η Ιανουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του Δήμου διαπιστώθηκε «πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τον οποίον βρήκαμε στις καταστάσεις του δήμου, δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του».

«Δεν τον γνωρίζαμε, ούτε το πρόσωπο του, ούτε τον ίδιο, αφού δεν είχε εμφανιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πότε είχε να παρουσιαστεί στην εργασία του. Εξ όσων κατέθεσε ο προηγούμενος δήμαρχος, ήταν σε εξ αποστάσεως εργασία. Τον είχαν βάλει στο γραφείο κίνησης και έφτιαχνε τις καταστάσεις που αφορούσαν πετρέλαια και τα σχετικά» εξήγησε μιλώντας στο MEGA.

«Το πρώτο διάστημα μετά τη μετάταξη του δήμου Ερέτριας που ήταν την 1η Νοεμβρίου του 2020, είχε φυσική παρουσία. Από ό,τι καταλαβαίνουμε, με την πανδημία που μπορούσαν να γίνονται κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως, σταμάτησε να εμφανίζεται».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε η κ. Αμερικάνου «εγώ η ίδια ήλθα σε επικοινωνία μαζί του πάνω από τρεις φορές, από το Γενάρη του 2024 – υπήρχε κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσα. Του ζήτησα να έχει φυσική παρουσία στον δήμο, αφού οι εργασίες που έκανε δεν γίνονταν εξ αποστάσεως».

«Ευγενέστατος ο άνθρωπος μου είπε πως δεν μπορεί να έλθει γιατί κάνει δουλειά εξ αποστάσεως. Τον ενημέρωσα ότι για τον νέο δήμαρχο δεν υπάρχει το εξ αποστάσεως και θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία το επόμενο διάστημα. Μετά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία – στην οποία αρνήθηκε και πάλι να εμφανιστεί – ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπει ο νόμος» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 46χρονος εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και η μηνιαία αποζημίωσή που λάμβανε ήταν 1.018 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι είχε πάρει μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης το 2020, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς εργασίας του 46χρονου η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε τη διενέργεια ελέγχου. Όπως είπε σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, «έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο, για να δούμε που υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Έχω ζητήσει από αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο».

Σχετικά