Έστησαν ληστεία και βρέθηκαν με χειροπέδες

Η συνάντηση, τα δολώματα, η μηχανή μεγάλου κυβισμού και τα χρήματα που δε βρήκαν…

Μια ληστεία που δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, συλλαμβάνοντας την Παρασκευή (31/5) συνολικά τρία άτομα, συν ένα ακόμη που βρέθηκε με ναρκωτικά κατά τις έρευνες των αστυνομικών.

Η ληστεία είχε διαπραχθεί λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στις 12 Απριλίου 2024 σε περιοχή της Στυλίδας, όπου και συναντήθηκαν δύο άνδρες, ο ένας 36χρονος εργαζόμενος σε εταιρία στη Λάρισα, που ήθελε να αγοράσει δολώματα και ο άλλος 37χρονος από την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, τους πλησίασε μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα με μαύρα ρούχα, γάντια και κράνη οι οποίοι με την απειλή όπλων ζήτησαν να τους παραδώσουν όσα χρήματα είχαν στην κατοχή τους. Ο 36χρονος φέρεται να κατάλαβε ότι τα όπλα ήταν ψεύτικα και αντέδρασε, ωστόσο οι κακοποιοί τον χτύπησαν και ερευνώντας βιαστικά το αυτοκίνητό του έφυγαν με το ποσό των 3.000 ευρώ.

Το παζλ και η ανάμειξη του 37χρονου

Συνδέοντας τα κομμάτια του παζλ, της ληστείας – επίθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα από την έρευνα να φτάσουν στον ηθικό αυτουργό της ληστείας που δεν ήταν άλλος από τον 37χρονο που πουλούσε τα δολώματα! Σιγά – σιγά έφτασαν και στους φυσικούς αυτουργούς που είναι δύο γνωστοί Λαμιώτες 30 και 20 ετών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης και κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε στο σπίτι του ενός εκ των ληστών και συνελήφθη μία 23χρονη, η οποία στη θέα των αστυνομικών, απέρριψε σε αναμμένο τζάκι της οικίας ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να περισυλλέξουν μία μερικώς καμένη αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων ουσιών, εμποτισμένων με ναρκωτικές ουσίες.

Συνολικά, από τις έρευνες σε οικίες καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

καμένη αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων ουσιών, εμποτισμένων με ναρκωτικές ουσίες, μεικτού βάρους -8- γραμμαρίων,

  • αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένων με ναρκωτικές ουσίες, μεικτού βάρους -11,5- γραμμαρίων,
  • πλήθος χάρτινων συσκευασιών, πρόσφορων για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών,
  • αεροβόλο πιστόλι, με δύο γεμιστήρες και κουτί με μεταλλικά σφαιρίδια,
  • το χρηματικό ποσό των -30- ευρώ,
  • σουγιάς, εντός υφασμάτινης θήκης,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, συνολικού μήκους -67- εκατοστών,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε μαχαίρι και δίκυκλο μοτοποδήλατο, ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών και
  • είδη ένδυσης και υπόδησης που έφεραν οι φυσικοί αυτουργοί κατά την τέλεση της ληστείας,
  • κινητά τηλέφωνα.

Ο ένας εκ των δύο φυσικών αυτουργών, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κατηγορείται επιπλέον για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και όπλων, όπως και η ανωτέρω συλληφθείσα.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Σχετικά