Κατσέλης Γεώργιος – Μαθηματικός – π. προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας
Τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία, η Βιολογία και η Ιατρική, ερεύνησαν, μελέτησαν, κατενόησαν και περιέγραψαν πολλές οντότητες και φαινόμενα του σύμπαντος κόσμου με ικανοποιητική προσέγγιση.
Όμως, πολλά άλλα φαινόμενα της φύσεως, της ζωής, της οικονομίας, της κοινωνίας, της πολιτικής, της ιστορίας και της καθημερινότητας έμειναν εκτός μαθηματικοποιήσεως. Χρειάζονται νέες ιδέες, έννοιες, δομές και θεωρίες Μαθηματικές.
Έτσι, η πραγματικότητα του σύγχρονου ρέοντος κόσμου παραμένει χαοτική, πολύπλοκη, αβέβαιη, απρόσμενη, ασταθής, πολυπαραγοντική και εν πολλοίς μη προβλέψιμη.
Δυο μικρο – αιτίες και μια απόφαση μου εντός του σπιτιού μου είχαν ως αποτέλεσμα μια απρόβλεπτη τραγική εξέλιξη για μένα.
Στις 16 Μαϊου, ημέρα Πέμπτη και ώρα περίπου 23.45 έπεσα και έσπασα το αριστερό μου χέρι. Στο Νοσοκομείο Θήβας που μεταφέρθηκα άμεσα, για καλή μου τύχη, εφημέρευε ο γιατρός – ορθοπεδικός κ. Δεδούκος Νικόλαος. Με άμεσες αλλεπάλληλες ακτινογραφικές απεικονίσεις και τεχνικο – ιατρικές παρεμβάσεις ανέταξε το χέρι μου. Με ενθάρρυνε ψυχολογικά, μου γαλήνεψε τους πόνους και στις 4.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Μαϊου γύρισα στο σπίτι μου.
Τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τον επίσης αξιόλογο εξειδικευμένο ορθοπεδικό του Νοσοκομείου κ. Γεωργόπουλο Γεώργιο, προέβησαν σε όλες τις αναγκαίες επαναληπτικές εξετάσεις, ακτινογραφίες και αξονικές απεικονίσεις. Με βοήθησαν να ανακάμψω.
Αυτό το Νοσοκομείο μας , που είναι κτισμένο σε περίοπτη οικοπεδική έκταση, που εδώρισαν οι Θηβαίοι αδελφοί κ.κ. Αναστάσιος και Κωνσταντίνος Δελαβέκουρας (δεν γνωρίζω αν η πολιτεία τους έχει τιμήσει) και εγκαινιάστηκε το 1999 από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Σημίτη, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό , επιστημονικό και τεχνολογικό στολίδι – καύχημα για την Θήβα, την Ανατολική Βοιωτία και τη Βόρεια Αττική. Η προσφορά του στη κοινωνία, στην υγεία και στην οικονομία είναι τεράστια και καταλυτική.
Κλείνοντας, ευχαριστώ θερμά:
- Τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Θήβας για την Οργάνωση
- Τους εξαίρετους ανθρώπους και επιστήμονες γιατρούς ορθοπεδικούς, κ. Δεδούκο Νικόλαο και κ. Γεωργόπουλο Γεώργιο
- Τις ιατρούς και βοηθούς των Διαγνωστικών Απεικονιστικών Συστημάτων
- Τις Νοσοκόμες της βάρδιας
- Τους τραυματιοφορείς και ιδιαιτέρως
- Τον Διευθυντή των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου κ. Καλπένη Δημήτριο, για την εξαίρετη και αποτελεσματική συντονιστική του λειτουργία.
Τέλος, επειδή πολλά και διάφορα διαχέονται για την υπαρξιακή λειτουργία του Νοσοκομείου Θήβας, θέλω με την ευκαιρία αυτή, να τονίσω προς όλους τους κρατικούς, πολιτειακούς, κομματικούς, περιφερειακούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, καθώς και στους πάσης φύσεως παράγοντες, τη λαϊκή σοφή ρήση: «Το Νοσοκομείο Θήβας και τα μάτια σας (μας)!».
Έσπασες το χέρι τα μεσάνυχτα, στο έβαλαν σε ναρθηκα και επέστρεψες σπίτι δου στις 4 τα χαράματα.
Ο Δντης Διοικητικού Οικονομικού τι ακριβώς υπηρεσίες σου παρήχε?
Ο όρος νοσοκόμα έχει αντικατασταθεί από το νοσηλεύτρια, από το 1986.