Απόλυτη αναγκαιότητα η διαπλάτυνση και ανακατασκευή της Π.Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας

Γιώργος Μουλκιώτης:«Απόλυτη αναγκαιότητα η διαπλάτυνση και ανακατασκευή της Π.Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας).

Ο Βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Γ. Μουλκιώτης, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, επαναφέρει για τέταρτη φορά με ερώτηση απευθυνόμενη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών – Μεταφορών, το ιδιαίτερα φλέγον και αναγκαίο ζήτημα που αφορά τόσο τους πολίτες του νομού όσον και τους χιλιάδες διερχόμενους οδηγούς,της διαπλάτυνσης και ανακατασκευής του οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας).

Η Π.Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας, έχει καθημερινά τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο, αφού χρησιμοποιείται σχεδόν κατ΄αποκλειστικότητα από φορτηγά αυτοκίνητα και ειδικά μεγάλα φορτηγά από και προς την Αθήνα, προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των διοδίων της ΠΑΘΕ. Εξυπηρετεί πλέον από  εκατό βιομηχανίες, τον ΧΥΤΑ Θήβας, το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Θήβας, τις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα, το λατομείο με πολύ βαριά και πυκνή κυκλοφορία φορτηγών, ενώ συνδέει τα χωριά Ελεώνας και Άρμα.

Τα παραπάνω και λόγω της κακής κατάστασης και των χαρακτηριστικών που βρίσκεται το οδόστρωμα,  έχουν ως αποτέλεσμα κατά καιρούς νασημειώνονται θανατηφόρα ατυχήματα ή τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς και υλικές ζημίες που είναι το πλέον σύνηθες.

Κατόπιν τούτων, ο Βουλευτής Γ. Μουλκιώτης ζητά με την ερώτηση να δώσουν απαντήσεις ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας:

1. Συμφωνεί η Κυβέρνηση για την υφιστάμενη επικινδυνότατα της κυκλοφορίας επί της ΠΕΟ Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας) λόγω του εντονότατου κυκλοφοριακού φόρτου σε συνδυασμό με την υφισταμένη κατάσταση της οδού;

2. Σε ποιές ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για την διαπλάτυνση και ανακατασκευή της ΠΕΟ Θηβών – Χαλκίδας (κόμβος Ριτσώνας);

3. Υπάρχει συγκεκριμένος κυβερνητικός προγραμματισμός για την παρέμβαση στην Ε.Ο. Θηβών – Χαλκίδας και ποιος είναι;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο