Τρεις συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων στο Λεοντάρι-Θύματα δύο ανήλικοι

Ευρεία επιχείρηση με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης και εργασίας, παράνομων μεταναστών, στο Λεοντάρι Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε και απελευθέρωσε -11- αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι -2- ανήλικοι, που τελούσαν υπό συστηματική εργασιακή εκμετάλλευση

 Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν -3- αλλοδαποί, για εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Οι παθόντες εντοπίστηκαν σε αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο περιοχής της Βοιωτίας, το οποίο οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα όπου διέμεναν μαζί με τα θύματά τους

Κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη, το χρηματικό ποσό των -1.490- ευρώ  και -3- κινητά τηλέφωνα

Για τους δύο ανήλικους είχε δηλωθεί πρόσφατα η εξαφάνισή τους   

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θηβών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και συστηματική διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς σε περιοχή της Βοιωτίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας και της Β1 Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν χθες (02-10-2024) το απόγευμα, τρεις -3- αλλοδαποί, για εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκανσε αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο και απελευθερώθηκαν έντεκα -11- συνολικά αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο -2- ανήλικοι, για τους οποίους είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο αντίστοιχα, σε Τμήμα Ασφαλείας της Βόρειας Ελλάδας και αναζητούνταν.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι συλληφθέντες, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και μεθοδολογία δράσης, προσέγγιζαν αλλοδαπούς υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων, εκμεταλλευόμενοι ότι τα θύματά τους είχαν ανάγκη για εργασία και μετερχόμενοι άλλοτε εξαναγκαστικών και άλλοτε απατηλών μέσων, αποσπούσαν την συναίνεσή τους και προέβαιναν στην συστηματική εργασιακή τους εκμετάλλευση, σε διάφορα αγροτεμάχια περιοχών της Βοιωτίας.

Διακριβώθηκε επίσης ότι την προαναφερόμενη αποθήκη – παλαιό ποιμνιοστάσιο, χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες ως κατάλυμα, όπου διέμεναν μαζί με τα θύματά τους. 

Σε νομότυπες έρευνες στους τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των  -1.490- ευρώ, καθώς και
  • -3- κινητά τηλέφωνα.

Γίνεται μνεία ότι, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή Υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. Βοιωτίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Βοιωτίας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο