ΣΥΡΙΖΑ: Για τις 8 Νοεμβρίου μετατέθηκε το συνέδριο – Διαφώνησαν οι Kasselistas

Στις 25 Οκτωβρίου κλείνουν οι εγγραφές νέων μελών

Για τις 8 Νοεμβρίου μετέθεσε η Πολιτική Γραμματεία το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Με την απόφαση διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη, εκπρόσωπος του Στέφανου Κασσελάκη στο Οργανο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές στην έκτακτη Πολιτική Γραμματεια αποφασίστηκε να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11) και να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10 Νοεμβρίου.

Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3 Νοεμβρίου.

Η συνεδρίαση της ΚΕ

Εν τω μεταξύ, στις 11 το πρωί επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κι ενώ το ενδιαφέρον των περισσότερων στελεχών στρέφεται στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, χωρίς να μένουν αδιάφορα και απέναντι στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετρά πέντε υποψηφιότητες για την προεδρία του, η εικόνα των χθεσινών δημοσκοπήσεων είναι μάλλον αποθαρρυντική, με δεδομένο ότι η καθοδική πορεία δεν φαίνεται να ανακόπτεται, ούτε με την εκκίνηση των εσωκομματικών εκλογών. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έρχεται τρίτος στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 9,5%. Αντίστοιχα, στην έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, η Κουμουνδούρου σημειώνει ποσοστό 8,4%, φτάνοντας μετά βίας την πέμπτη θέση.

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο