Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Ανασχηματισμό περιορισμένων κινήσεων και με άξονα την ικανοποίηση του κομματικού κατεστημένου υλοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνοντας ακέραιο τον βασικό κορμό της κυβέρνησής του.
Ενεργοποίησε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών σε μία εμφανή προσπάθεια ικανοποίησης των απαιτήσεων του κομματικού μηχανισμού και των βασικών συνισταμένων της Νέας Δημοκρατίας. Θα μπορούσε κανείς με ασφάλεια να υποθέσει πως ο ανασχηματισμός αυτός πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση οι Θεοδωρικάκος και Βρούτσης και να αλλάξουν υπουργεία οι Κώστας Χατζηδάκης και Μάκης Βορίδης. Οι υπόλοιπες αλλαγές αφορούν σε δευτερευούσης σημασίας κινήσεις οι οποίες εξισορροπούν το εσωτερικό κομματικό τοπίο της Νέας Δημοκρατίας.
Για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έκοψε» τον Γιάννη Βρούτση και τον Τάκη Θεοδωρικάκο
Δύο είναι οι μεγάλοι χαμένοι του ανασχηματισμού. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά και ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Μάλιστα, ο πρώτος δεν αξιοποιήθηκε ούτε καν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, εν αντιθέσει με τον Γ. Βρούτση ο οποίος θα τοποθετηθεί στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Ο κ. Βρούτσης ουσιαστικά χρεώθηκε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας με το περιβόητα «σκοίλ ελικίκου», καθώς επίσης και το γεγονός ότι η απονομή των συντάξεων δεν προχώρησε όπως είχε στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξάλλου, αυτό είχαν επισημάνει και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όταν είχαν παραπονεθεί κυρίως για τις προσωρινές συντάξεις των αγροτών.
Την ίδια ώρα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος φαίνεται να «πληρώνει» τα ζητήματα που δημιουργήθηκαν με τις μάσκες, μολονότι θεωρούνταν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού από την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδικούσε τον πρωθυπουργικό θώκο. Εξάλλου, εκτός κυβέρνησης έμειναν και οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Θεόδωρος Καράογλου.
Στον αντίποδα αρκετοί είναι οι κερδισμένοι του σημερινού ανασχηματισμού. Προφανώς οι 10 βουλευτές που έλαβαν υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Στους πλέον κερδισμένους βέβαια είναι ο Χρήστος Ταραντίλης που πλέον θα ασκεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κώστας Σκρέκας που αναβαθμίστηκε σε υπουργό Περιβάλλοντος, λαμβάνοντας τη θέση του Κ. Χατζηδάκη ο οποίος αντικατέστησε τον Γ. Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας, ο Μάκης Βορίδης που πήρε το χαρτοφυλάκιο του Τάκη Θεοδωρικάκου. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι κερδισμένοι θεωρούνται και υπουργοί που μέχρι πρότινος εμφανίζοντας με το ένα πόδι εκτός υπουργείου. Όπως για παράδειγμα ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι παρέμειναν στο πόστο τους.
Επίσης ψήφο εμπιστοσύνης από τον πρωθυπουργό πήρε σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία είχε συγκεντρώσει τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σπασμωδικες κινησεις μεσοβεζικες λυσεις για τον κο μητσοτακη που ειναι πλεον σε τροχια εκλογων πολιτικης αυτοκτονιας διαλυσης και τελικα ηττας και πανωλεθριας.τι να περιμενει κανεις απο τους ιδιους που εχουν αποτυχει.
Η ηττα παπανδρεου θα ειναι μηδεν μπροστα στην επικειμενη ηττα μητσοτακη.μιλαμε για πανωλεθρια.μην πιστευετε τις δημοσκοπησεις .θα προσπαθησουν να μαζεψουν τα ασυμαζευτα.δεν σωζονται με τιποτα.