Αντίδραση της Δυναμικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας για τις προσλήψεις σχολικών καθαριστριών στο Δ. Λεβαδέων

Την αντίδραση της παράταξης Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία του Δ. Λεβαδέων, προκάλεσε η προκήρυξη για την πρόσληψη 44 σχολικών καθαριστριών και τις ώρες εργασίας τους, κάνοντας λόγο για ψηφοθηρία, από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

Η προκήρυξη της δημοτικής αρχής για τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δείχνει την προχειρότητα της τελευταίας στιγμής ή μήπως μία ευκαιρία ψηφοθηρίας;

Η αναλγησία της δημοτικής αρχής απέναντι στις καθαρίστριες πλήρους  απασχόλησης, εκφράζεται με την απεμπόληση ακόμη και αυτών των περιορισμένων εργασιακών δικαιωμάτων τους, αφού αρκετές εργάζονται επί πολλά χρόνια και κάποιες μάλιστα βρίσκονται πριν την συνταξιοδότησή τους!

Κι ενώ μπορούσε ο Δήμος να διατηρήσει το εργασιακό καθεστώς των καθαριστριών, όσων εργάζονται επί πολλά χρόνια στις σχολικές μονάδες και να προκηρύξει τις υπόλοιπες ώρες τρίωρης απασχόλησης, προκηρύσσει μόνο 44 θέσεις τρίωρης απασχόλησης.

Ενημερώσαμε τον Δήμαρχο ότι μπορούσε να πράξει όπως πολλοί άλλοι Δήμοι, δηλαδή να προκηρύξει θέσεις πλήρους απασχόλησης για να προστατέψει τις καθαρίστριες που προσφέρουν ήδη υπηρεσία, και να συμπληρώσει τις απαιτούμενες ώρες με επιπλέον θέσεις τρίωρης απασχόλησης, όπως έγινε και την περσινή χρονιά.

Μας απάντησε ότι είναι συνειδητή επιλογή του για λόγους…«ισοκατανομής»;;;;

Η Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής που θα εξαναγκάσει πολλές εργαζόμενες να μην υποβάλλουν καν αίτηση, αφού πλέον το εισόδημά τους θα περιορίζεται στα 280 ευρώ.

Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, κάθε φορέα και δημότη να συνταχθούμε κατά της συγκεκριμένης προκήρυξης για να δικαιωθούν οι εργαζόμενες καθαρίστριες.

Σχετικά