Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Γιώργου Ψυχογιού

ψυχογιοσ-

Δήλωση

Ειναι αδιανόητο στην εποχή της κρίσης, στην εποχή που ο Έλληνας πολίτης ζητά ανακούφιση από την οικονομική και κοινωνική πίεση που δέχεται, να παραβιάζεται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης εκείνων που θέλουν να συμβάλλουν στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων, είτε στους Δήμους είτε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Είναι ,επισης, αδιανόητο να αφορίζονται άνθρωποι, που ασχολούνται επί σειρά ετών με την Αυτοδιοίκηση και να τους τίθενται περιοριστικά μέτρα στο να συνεχίσουν την πορεία τους σ’ αυτήν, γιατί δεν συμμορφώθηκαν στις «υποδείξεις κάποιων» που θέλω να πιστεύω, ότι δεν έχουν σαν κίνητρο τους μόνο την στείρα αντιπαράθεση και την εμφυλιακή διάθεση, η οποία δημιουργεί ψευδαισθήσεις επικράτησης στην κομματική αρένα.

Το Κινάλ πιστεύω πως είναι ο χώρος, που όλοι χρόνια γνωρίζουμε ότι μια από τις βασικές του αρχές είναι η ελεύθερη και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση και το έχει κάνει πράξη σε πάμπολλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Όμως η τελευταία ενέργεια του να εξοστρακίσει τα «παιδιά του», όπως έγινε με την διαγραφή της χωρικής Αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας, που εκδήλωσε την επιθυμία της να συνεχίσει με τον ίδιο συνδυασμό αλλά με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Φάνη Σπανό, επειδή η προηγούμενη θητεία είχε ικανά στελέχη του, θεωρώ ότι δεν συνάδει με τις αρχές του χώρου παρά μονό δημιουργεί ανούσιες συγχυτικές καταστάσεις στην ταλαιπωρημένη, από τις οικονομικές δυσκολίες, κοινωνία μας. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως δεν υπήρξε εκ των προτέρων σοβαρή διαλογική συζήτηση του εν λόγω χώρου με τα στελέχη του, που βρίσκονται στον υπάρχοντα συνδυασμό, η οποία ίσως είχε δημιουργήσει επωφελή συνεργασία για το καλό της Περιφέρειας.

Στο δρόμο λοιπόν για τις εκλογές οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν άριστα ποιοι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν και οι πολίτες τους είναι οι μόνοι που έχουν τον λόγο να αποφασίσουν δημοκρατικά και θα το κάνουν ,όπως πάντα, όταν έλθει η ώρα ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε κομματική παρέμβαση.

Τελειώνοντας σαν πρόεδρος στο υπάρχον Περιφερειακό Συμβούλιο θα ήθελα να σημειώσω ότι ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης είναι από τους πρώτους που χάραξε και υπερασπίζεται την σύνθεση – την συναίνεση τη συνεργασία όλων όσων στελεχώνουν την ομάδα του, γεγονός που βρήκε απήχηση στον πολιτικό πολιτισμό και στην πραγματική διάθεση συνεργασίας όλων των πολιτικών παρατάξεων και περιφερειακών συμβούλων που το απαρτίζουν ,γεγονός που θέλω να εξάρω, χωρίς αυτό να σημαίνει ουδεμία υποχώρηση από τις αρχές τους – με στόχο να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα  της Στερεάς Ελλάδας.

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεά Ελλάδας

Γεώργιος Κ.Ψυχογιός

Σχετικά