«QUANTUM VI»: Ένα Νέο συγκρότημα της Rock “γεννήθηκε” στη Βοιωτία-ΒΙΝΤΕΟ

ροκ αλιαρτοσ

 Ένα νέο, συγκρότημα από τη Βοιωτία,εντάσσεται στη μουσική οικογένεια του rock !!

Πέντε μέλη, 5 αγόρια με δυναμικές προσωπικότητες,δημιούργησαν τους ” Quantum VI” ένα νέο γκρουπ που θα μας  απασχολήσει πολύ, τους επόμενους μήνες.

Οι Quantum VI είναι μια ελληνόφωνη ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε στη Λιβαδειά,με νέα παιδιά από την Αλίαρτο το 2010,από τους Παναγιώτη Ιωάννου, Άγγελο Ιώαννου και Στράτο Κασιώτη. Αρχικός σκοπός τους ήταν η δημιουργία της δικής τους μουσικής και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάχθηκαν αρχικά στην σύνθεση ο Ντίνος Ελευθεριάδης (Κιθάρα) και ο Πάρης Γάτσιος (Τύμπανα). Με την σύνθεση αυτή πραγματοποίησαν εμφανίσεις σε διάφορα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Στην συνέχεια ηχογράφησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, το 2015, με τίτλο “Κανόνες Λογικής”. Βασικά στοιχεία της θεματικής του δίσκου είναι η έλλειψη της ανθρώπινης επικοινωνίας, η άρνηση του προσωπικού εφησυχασμού και η αναζήτηση ένθερμων συναισθημάτων απέναντι στην ψυχρή “λογική” του σύγχρονου κόσμου. Το ηχόχρωμα του δίσκου έχει μελωδικές επιρροές από τις δεκαετίες του ΄80-90 και από την σύγχρονη alternative ροκ σκηνή με χαρακτηριστικό την χρήση πλήκτρων και των κιθαριστικών διφωνιών.

Στην αρχική σύνθεση άλλαξε με την προσθήκη του Βασίλη Βυτανίδη στην κιθάρα το 2016 και το Θάνου Κωστακόπουλου στα τύμπανα το καλοκαίρι του 2018. Τότε ολοκληρώθηκαν και τα γυρίσματα του πρώτου τους βιντεοκλιπ για το κομμάτι με τίτλο “Κάτι για να ζήσω”, με κεντρικό στοιχείο την άρση των νοητών εμποδίων που χωρίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Τo βιντεοκλίπ κυκλοφόρησε στις 10/10/2018 με τον Harout Torosian σε θέση βιντεογράφου-σκηνοθέτη.

Η μπάντα αυτή τη στιγμή, ετοιμάζει την νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Αδράνεια», ακολουθώντας ένα πιο σκοτεινό τόσο, μουσικά όσο και στιχουργικά, ύφος.

 «QUANTUM VI»

Παναγιώτης Ιωάννου: Φωνητικά-Κιθάρα

Βασίλης Βυτανίδης: Ηλεκτρική κιθάρα

Άγγελος Ιωάννου: Μπάσο

Στράτος Κασιώτης: Πλήκτρα

Θάνος Κωστακόπουλος: Ντράμς  

Η σελίδα τους στο  ttps://www.facebook.com/quantumvi/

Καλή Καλλιτεχνική Σταδιοδρομία από την ομάδα του Permissos.gr

Σχετικά