Αυτοί είναι οι εμπλεκόμενοι στο διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

kokaini ellada

Στη δημοσιότητα έδωσε η Δίωξη Ναρκωτικών του Εκουαδόρ στοιχεία των εμπλεκομένων στο διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθρωσε η DEA σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν φαίνονται οι τρεις άνδρες, δύο Έλληνες και ένας Αλβανός που συνελήφθησαν στην Ελλάδα καθώς και οι συλληφθέντες στο Εκουαδόρ.

Το κύκλωμα είχε αναλάβει τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία με «εγκέφαλους» τους τρεις συλληφθέντες στην χώρα μας.

Για τη μεταφορά των ναρκωτικών, τα κέρδη από την πώληση των οποίων υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ, η σπείρα χρησιμοποιούσε ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό.

Συνολικά έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, έξι στον Ισημερινό και τρεις στην Ελλάδα. Οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα είναι ένας 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας που είναι γιος αστρολόγου, ένας 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων και ένας 41χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής, που είχε συλληφθεί στην Ιταλία για 250 κιλά χασίς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί άλλα δύο άτομα στον Ισημερινό με τον έναν εξ αυτών να είναι ο αδερφός του 42χρονου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «ο 63χρονος και ο 41χρονος, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία. Άμεσος συνεργάτης αυτών ήταν ο 42χρονος Έλληνας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλόλητας σκάφους, ανεύρεση skippers αυτού)».

Για την υπόθεση έχουν ήδη κατασχεθεί 382 κιλά κοκαΐνης σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ, ενώ στην Ελλάδα κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, 223 φυσίγγια και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Σχετικά