Brexit: “Τσουνάμι” παραιτήσεων υπουργών πνίγει την Τερέζα Μέι

BREXIT

Απάντησε σε όλα σε συνέντευξη Τύπου η Τερέζα Μέι κι εμφανίστηκε αμετακίνητη για την πρότασή της για το Brexit! – Συντηρητικός βουλευτής κατέθεσε νωρίτερα πρόταση μομφής: Πρέπει να υπερψηφιστεί από 158 βουλευτές για να πέσει η κυβέρνηση – Μπορούμε να διαλέξουμε Brexit χωρίς συμφωνία, καθόλου… Brexit ή αυτή τη συμφωνία που είναι εθνικά συμφέρουσα είπε η Μέι στη Βουλή – Τέσσερις υπουργοί έχουν μέχρι στιγμής υποβάλλει την παραίτησή τους μετά το δραματικό χθεσινό υπουργικό συμβούλιο – Απαιτούν σκληρό Brexit
Ήταν δεδομένο πως η Τερέζα Μέι θα έβρισκε απέναντί της πολλούς. Η συμφωνία για το Brexit πέρασε μεν από το μαραθώνιο υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης (14.11.2018) αλλά πέρασε κατά πλειοψηφία και με τουλάχιστον 10 υπουργούς να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους. Γιατί οι περισσότεροι ήθελαν (και θέλουν) πιο σκληρό Brexit. Και θεωρούν ότι η Τερέζα Μέι είναι πολύ… ελαστική με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ντάουνιγκ Στριτ φοβόταν παραιτήσεις. Και πριν Τερέζα λαλήσει τρις, ήρθαν κι αυτές. Πιο ηχηρή απ’ όλες η παραίτηση του Ντόμινικ Ράαμπ, του υπουργού αρμόδιου για το… Brexit που είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις πριν από τέσσερις μήνες! Μόλις έγινε γνωστή η παραίτηση του υπουργού Brexit άρχισε και η… βουτιά για τη στερλίνα έναντι του δολαρίου, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC. Η στερλίνα υποχώρησε κατά 1% στο 1,2856 δολάριο.

Σχετικά