Κόκκινη γραμμή για τους ιερείς το μισθολόγιο στο Δημόσιο

IERONIMOS IEREIS

Συνεδρίαση με εντάσεις και αποχωρήσεις για την καταρχήν συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου – Τι ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος για τις αποφάσεις της

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφορικά με την κατ’ αρχήν συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη συνεδρίαση που διήρκησε περίπου 6 ώρες, αποχώρησαν ως διαφωνούντες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Καισαριανής Δανιήλ.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος φέρεται να είχε τον λόγο και ασκούσε οξύτατη κριτική κατά του περιεχομένου της συμφωνίας. Όπως έγινε γνωστό ήταν τόσο έντονος που ο Αρχιεπίσκοπος του αφαίρεσε τον λόγο.

Κόκκινη γραμμή, πάντως, φαίνεται πως είναι τα μισθολόγια των κληρικών να παραμείνουν ως έχουν, στο Δημόσιο.

Με έκτακτη ανακοίνωσή της, η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε ομόφωνα:

1. Να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

2. Να αναθέσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από Ιεράρχες, Νομικούς, Εμπειρογνώμονες και Εκπροσώπους του Εφημεριακού Κλήρου για την μελέτη των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ο καρπός της οποίας θα υποβληθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τελική έγκριση.

3. Να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σχετικά