Καρπενήσι: Έκλεβαν το καλαμπόκι της επιχείρησης που δούλευαν

kalampoki karpenisi-

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση και κλοπές κατ’ εξακολούθηση

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι, εκμεταλλευόμενοι την υπαλληλική τους ιδιότητα, είχαν προβεί στην αφαίρεση μεγάλων ποσοτήτων σιτηρών από επιχείρηση της περιοχής  

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, μετά από συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθησαν χθες (16-11-2018) το μεσημέρι στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, δύο (2) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, από επιχείρηση της περιοχής, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017, έως και χθες (16-11-2018),  είχαν προβεί στην αφαίρεση ποσοτήτων σιτηρών (κυρίως καλαμποκιού κ.λ.π.), η οποία ανέρχεται στους (85) περίπου τόνους, με την ζημιά που υπέστη η επιχείρηση να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των (23.000) ευρώ.

Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες, εκμεταλλευόμενοι την υπαλληλική τους ιδιότητα, ιδιοποιούνταν παρανόμως χρηματικά ποσά από συναλλαγές με πελάτες της επιχείρησης, είτε μην αποδίδοντας ως όφειλαν τα χρήματα που εισέπρατταν από την πώληση προϊόντων, είτε αποκρύπτοντας μέρος από τις καθημερινές συναλλαγές που πραγματοποιούνταν εν ώρα λειτουργίας αυτής.

Επιπλέον, σε ώρες μη λειτουργίας της επιχείρησης, προέβαιναν στην συστηματική αφαίρεση ποσοτήτων σιτηρών, με την χρήση αντικλειδιού.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Σχετικά