Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

bia ginaikon thiva

Η 25η Νοεμβρίου, ανακηρύχθηκε το 1991 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με σκοπό να αναδείξει και να δώσει παγκόσμια διάσταση στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα, που δεν γνωρίζει σύνορα, πολιτισμό ή κοινωνικά στρώματα.

Αυτή η ημέρα έρχεται κάθε χρόνο να μας υπενθυμίσει το καθήκον μας ως άτομα και ως κοινωνία να συμβάλλουμε στον αγώνα για την εξάλειψή της με τα όπλα που έχουμε. Ποια είναι αυτά; H ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η πρόληψη, η ψυχολογική υποστήριξη και η νομική συμβουλευτική των γυναικών που υφίσταται βία, είτε αυτή είναι λεκτική, είτε σωματική είτε ψυχολογική, η προστασία τους, καθώς και πρώτα απ’ όλα η παρότρυνση για να σπάσουν τη σιωπή τους και να βρουν διέξοδο από τα μονοπάτια της καταδυνάστευσής τους.

Ο Δήμος Θηβαίων, συμμετέχοντας έμπρακτα στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, από το 2013 λειτουργεί το “Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας”, το οποίο παρέχει ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες θύματα και στα παιδιά τους και νομικές συμβουλές. Παράλληλα, μέσω του κέντρου, διοργανώνουμε ενημερωτικές δράσεις με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και συνεργαζόμαστε με όλες τις κοινωνικές δομές που μπορούν να συμβάλλουν στην στήριξη και την προστασία αυτών των γυναικών.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου μας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα : “Έμφυλη Βία, Κοινωνικός Αποκλεισμός και Κοινωνική Προστασία” στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ.

Κλείνοντας, εύχομαι να έρθει σύντομα η μέρα που καμία γυναίκα δεν θα χρειάζεται αυτές τις υπηρεσίες και θα χαίρει τον αυτονόητο σεβασμό που της αξίζει στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σχετικά