ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

aliartos geoponiko

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ
Συνάντηση με τον νέο Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κο Κίντζιο Σπύρο και τους Αντιπρυτάνεις κ.κ. Ζωγραφάκη Σταύρο και Χατζηπαυλίδη Ιορδάνη, πραγματοποίησαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Παπαθωμά Φανή και ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γεώργιος, στην Αλίαρτο.
Η συνάντηση είχε σκοπό, αφενός την γνωριμία με τον νέο Πρύτανη και αφετέρου, τον συντονισμό όλων των πλευρών για την επιτάχυνση των διαδικασιών παράδοσης της μελέτης και δημοπράτησης της ανακαίνισης του κτηρίου του παλαιού εκκοκκιστηρίου, που θα στεγαστούν οι δραστηριότητες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο.
Ο κος Πρύτανης, ανέπτυξε το όραμά του για την δραστηριότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, αναφέροντας πως η εξωστρέφειά του είναι μονόδρομος και σε αυτόν τον σχεδιασμό, η εγκατάσταση στην Αλίαρτο θα παίξει κομβικό ρόλο με τεράστιες προοπτικές και για το Πανεπιστήμιο και για την περιοχή. Δεσμεύτηκε δε, πως τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί η μελέτη.
Η κα Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που έγινε για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα που δικαιώνει όλους τους κόπους, αλλά κυρίως θα βοηθήσει το σύνολο του Νομού, που έχει κυρίως αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα. Τέλος ανέφερε πως μόλις παραληφθεί η μελέτη θα κινηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του κτηρίου, δεδομένου ότι χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.
Ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει πλέον, να αποκτήσει η πρωτογενής παραγωγή στην περιοχή μας επιστημονική υποστήριξη υψηλού επιπέδου, κάτι που μόνο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει. Αυτό σίγουρα θα δώσει οφέλη στον τόπο, τόσο υλικά, όσο και άυλα, σε κάθε περίπτωση όμως σημαντικά.
Οι επαφές θα συνεχιστούν στην έδρα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου,στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του κου Πρύτανη

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Σχετικά