Επεισόδια με δακρυγόνα και μολότοφ στο ΣΕΦ πριν το ματς του Ολυμπιακού με την Μπούντουτσνοστ

episodeia sef

Επεισόδια σημειώθηκαν στο πάρκινγκ του ΣΕΦ μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπούντουτσνοστ για τη 10η αγωνιστική της Euroleague.

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη των αποστολών των δύο ομάδων στο πάρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μερίδα οπαδών της ομάδας του Πειραιά επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εκτελούσαν υπηρεσία στατικής φύλαξης έξω από το ΣΕΦ.

Στη συνέχεια οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα επεισόδια ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον περιβάλλοντα χώρο πήρε φωτιά, όπως επίσης και μία μηχανή, που βρισκόταν στο σημείο. Eπί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καταφέρνοντας να σβήσουν τη φωτιά.

 
Ετοίμαζαν… θερμή υποδοχή στους οπαδούς των Μαυροβούνιων

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι τις βόμβες μολότοφ οι οπαδοί του Ολυμπιακού τις προόριζαν για να κάνουν… θερμή υποδοχή στους οπαδούς της Μπούντουτσνοστ, οι οποίοι στο διαδίκτυο είχαν προαναγγείλει την άφιξή τους στην Ελλάδα για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», όχι όμως μόνο για να παρακολουθήσουν απλά την ομάδα τους, αλλά και για οπαδικό πόλεμο (παρόλο που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήρια).

Αυτό το είχαν πληροφορηθεί οπαδοί των Πειραιωτών και είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως, ωστόσο τελικά οι Μαυροβούνιοι δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο ΣΕΦ.

Κι αυτό γιατί 37 οπαδοί της Μπούντουτσνοστ συνελήφθησαν, αφού υπήρχε πληροφορία ότι είχαν στην κατοχή τους πολεμοφόδια.
Πληροφορία που τελικά αποδείχθηκε σωστή, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στο πούλμαν που τους μετέφερε από φωτοβολίδες και στυλιάρια μέχρι πέτρες και μάρμαρα.

 

Όταν λοιπόν ενημερώθηκαν ότι δεν πρόκειται οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας να φτάσουν στο ΣΕΦ, ξεκίνησαν συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες βρίσκονταν στον χώρο.
Η κατάσταση για κάποια λεπτά ξέφυγε, εντούτοις, ευτυχώς έπειτα από λίγη ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν.


Σχετικά