Super League: Με τρία παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής

super league

Με τρία παιχνίδια ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Στις 17.15 (Novasports 1) στη Λάρισα η τοπική ΑΕΛ θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ανεβασμένο Πανιώνιο, με τους γηπεδούχους να «καίγονται» για τη νίκη, καθώς βρίσκονται μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Από εκεί και πέρα στις 19.00 (ΕΡΤ1) ο ουραγός της βαθμολογίας, Απόλλων Σμύρνης, που αγνοεί τη νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο του, φιλοξενεί τον Ατρόμητο, ο οποίος φιλοδοξεί να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι.

Μισή ώρα αργότερα (19.30- Novasports 1) θα διεξαχθεί αμφίρροπο ντέρμπι στο στάδιο «Ζωσιμάδες», με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που πήρε βαθιά ανάσα, έπειτα από την επικράτηση επί του Λεβαδειακού, να υποδέχεται τον ΟΦΗ, ο οποίος προέρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και, όπως είναι φυσικό, θέλει να ανακάμψει, αρχής γενομένης από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

 
Ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης», απέναντι στην Ξάνθη η ΑΕΚ

Την Κυριακή το πρώτο χρονικά παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 17.15 (Novasports 2) στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται εντός της διακεκαυμένης ζώνης του υποβιβασμού και ως εκ τούτου το συγκεκριμένο ματς είναι σημαντικό τόσο για τους «πράσινους» όσο και για τους Αρκάδες, στη μάχη που δίνουν για τη σωτηρία.

Στις 19.00 (ΕΡΤ2) η δράση θα μεταφερθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Άρης θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Παναθηναϊκό, στο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής.

Η ψυχολογία στο στρατόπεδο των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται στα ύψη μετά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους και την πρώτη με τον Παντελίδη στον πάγκο, η οποία μάλιστα ήρθε με τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΟΦΗ.

Πάντως, εξαιρετικό είναι το κλίμα και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος προέρχεται από την ευρεία νίκη με 5-1 επί του Απόλλωνα και αποτελεί μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, δεδομένου ότι τα έχει πάρει περίφημα, αν και αγωνίζεται με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεση του, μετά τον περιορισμό που είχε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Βέβαια, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ξάνθη, η σέντρα της οποίας είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 (Νοvasports 1).

Η «Ένωση» μετά την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, που την άφησε 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή, αναζητεί ένα… restart στο πρωτάθλημα, το οποίο φιλοδοξεί να κάνει απέναντι στους Ακρίτες, που όμως είναι αρκετά υπολογίσιμος αντίπαλος.
 
Η αυλαία πέφτει με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Η αυλαία της 12ης αγωνιστικής θα πέσει τη Δευτέρα με τον πρωτοπόρο, ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στις 19.00 (EΡΤ1) στην έδρα της Λαμίας, θέλοντας να πάρει ακόμη ένα «τρίποντο», στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του τίτλου.

Μισή ώρα αργότερα (19.30-Novasports 1) ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνεχίζει την καταδίωξη του «δικεφάλου» του Βορρά, θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό στο «Καραϊσκάκη», θέλοντας κι αυτός τη νίκη, προκειμένου να μη χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

17.15 Λάρισα-Πανιώνιος (Novasports 1)

19.00 Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος (EΡΤ 1)

19.30 ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (Novasports 1)

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

17.15 Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2)

19.00 Άρης-Παναθηναϊκός (ΕΡΤ1)

19.30 ΑΕΚ-Ξάνθη (Novasports 1)

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου

19.00 Λαμία-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ 1)

19.30 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (Novasports 1)

Σχετικά