Η ευχάριστη μουσική έκπληξη του Πούτιν στον Τσίπρα με… Μαρινέλλα!

tsiprasrosia

Μια ευχάριστη μουσική έκπληξη επεφύλασσε η ρωσική στρατιωτική ορχήστρα στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και αργότερα θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο.‬

Στο πλαίσιο των τιμών προς τον Ελληνα πρωθυπουργό ήταν και τα τραγούδια από τη ρωσική στρατιωτική ορχήστρα. Μάλιστα, κατά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το σημείο του άγνωστου στρατιώτη οι μουσικοί έπαιξαν Μαρινέλλα, το «Πάρ’ το φεγγάρι και κάν’ το βέρα μου».

Το τραγούδι της Μαρινέλλας, σε στίχους Πυθαγόρα, ηχογραφήθηκε το 1975 και ήταν μεταφορά στα ελληνικά του πασίγνωστου τραγουδιού του αξέχαστου Ντέμη Ρούσσου «From souvenirs to souvenirs» (σε μουσική του Στέλιου Βλαβιανού και στίχους του Alec R. Costandinos). Ένα τραγούδι που την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης ήταν το πιο δημοφιλές του Έλληνα τραγουδιστή στην πρώην ΕΣΣΔ. 

Βέβαια, εκτός από Μαρινέλλα-Ντέμη Ρούσσο η ορχήστρα έπαιξε και το γνωστό ρωσικό πολεμικό τραγούδι «Κατιούσα», που γράφτηκε το 1938. Το συγκεκριμένο τραγούδι έγινε ιδιαίτερα γνωστό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου χρησιμοποιούνταν για να εξυψώσει το ηθικό των στρατιωτών.

Το τραγούδι, επίσης, τραγουδήθηκε από τους Έλληνες αντάρτες, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου του 1946-1949, με τίτλο «Ο ύμνος του ΕΑΜ». 

pic.twitter.com/tXUxd4aQOQ — Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 7 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη Εργασίας στη Μόσχα. Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στον Κήπο Αλεξάνδρου. pic.twitter.com/CpeIok226O— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 7 Δεκεμβρίου 2018

Σχετικά