Ενημερωτική Σύσκεψη Διευθυντών Σχολείων Βοιωτίας στην Αλίαρτο

συσκεψη σχολειων αλιαρτοσ

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛAΔΑΣ

Ενημερωτικές συσκέψεις με

τους Διευθυντές των Σχολείων

Eυρεία υπηρεσιακή σύσκεψη – ημερίδα με θέματα οργανωτικά που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ του νεοσύστατου θεσμού του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού  Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος και των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του ν. Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή, 07.12.2018, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου  του Δήμου  Αλιάρτου, με τη συμμετοχή των στελεχών (του Οργανωτικού Συντονιστή και των 27 Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου) του οικείου ΠΕ.Κ.Ε.Σ., των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Διευθυντών των σχολικών μονάδων του νομού.   

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Δημητρίου, ο Διευθυντής Α/θμιας κ. Μιχάλης Γιαννιός  και ο εκπρόσωπος του Δ/ντή Β/θμιας κ. Παναγιώτου εκφράζοντας τις ευχές τους για  την επιτυχία του έργου που καλείται να προσφέρει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, την παρακολούθηση, τον συντονισμό, την παιδαγωγική στήριξη του έργου των σχολικών μονάδων καθώς και την επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, ενώ την βούληση του Δήμου Αλιάρτου να διευκολύνει και συνδράμει στην αποστολή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. εξέφρασε και ο παρισταμένος Δήμαρχος (και εκπαιδευτικός – θεολόγος στην επαγγελματική του ιδιότητα) κ. Γεώργιος Ντασιώτης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70, Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στη φιλοσοφία και τη νέα αντίληψη της συνεργασίας και συλλογικότητας που εισάγει στη λειτουργία της Εκπαίδευσης (Α/θμιας και Β/θμιας) ο νέος νόμος (4547/2018) και ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ, εξειδικεύοντας στα ζητήματα συνεργασίας του νέου αυτού θεσμού με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Ακολούθησε εισήγηση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 κ. Χρυσούλας Κολέσια, η οποία αναφέρθηκε στις νέες – εποπτευόμενες από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. – δομές του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) και του Κέντρου Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) τις οποίες θεσπίζει ο Ν. 4547/2018, επικεντρώνοντας στη διαδικασία και τους τρόπους συνεργασίας – δια της διαμεσολαβήσεως του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. – των εν λόγω δομών (Κ.Ε.Σ.Υ., Κ.Ε.Α.) με τις κατά τόπους σχολικές μονάδες. Τέλος, η προϊστάμενη του Κ.Ε.Σ.Υ. Βοιωτίας κ. Ασήμω Σκόνδρα ανέλυσε την αποστολή του Κ.Ε.Σ.Υ. στους τομείς της διερεύνησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών και υλοποίησης αντιστοίχων παρεμβάσεων καθώς και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. Με πρωτοβουλία του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας ανάλογες υπηρεσιακές, ενημερωτικού χαρακτήρα συσκέψεις με τη συμμετοχή των Διευθυντών σχολείων, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη (12.12.2018) στην Αταλάντη, την ερχόμενη Πέμπτη (13.12.2018) στην Άμφισσα και την ερχόμενη Παρασκευή (14.12.2018) στο Καρεπνήσι.

Σχετικά