Συμμετοχή του Δημάρχου Θηβαίων στην ενημέρωση για το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών μεταναστών στη χώρα καταγωγής τους

dom nikolaou

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συμμετείχε την Παρασκευή 7/12/2018 στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στη Λιβαδειά για τα προγράμματα Εθελοντικής Επιστροφής Μεταναστών στην χώρα καταγωγής τους και Επανένταξης (AVRR), που υλοποιεί.
Η ενημέρωση έγινε από τον Γ.Γ. Συντονισμού του Υπ. Προστασίας του Πολίτη αρμόδιο για θέματα αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης κ. Τζανέτο Φιλιππάκο και τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Δντη του ΔΟΜ στην Ελληνική Κυβέρνηση και Σύμβουλο του Περ. Δντη για τη Μεσόγειο κ. Δανιήλ Εσδρά καθώς και από αντιπροσώπους της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.
Την ενημέρωση για το AVRR παρακολούθησε μαζί με τον Δήμαρχο και η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων (Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας) κα. Αθανασία Παπαδήμα, προκειμένου να ενημερώνει σχετικά τους ενδιαφερόμενους μετανάστες, να τους βοηθά και να τους κατευθύνει σε ότι αφορά τις αιτήσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.
Μέσω των AVRR προγραμμάτων ο ΔΟΜ έχει βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους εθελοντικά, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται η οικονομική και κοινωνική τους επανένταξη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθυνθούν στο Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων (Κτήριο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας -πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, τέρμα οδού Μακαρίου, Θήβα)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2262028581 & 2262028591 email: kem@thiva.gr ή στη σελίδα του ΔΟΜ:http://www.greece.iom.int/el/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BC

Σχετικά