Φώτα ολόλευκα στη χιονισμένη Βοιωτία-Φωτογραφίες

fota xionia viwtia

Φώτα ολόλευκα στη χιονισμένη Βοιωτία. Σήμερα, Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, παραμονή των Θεοφανείων ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μετά από μια δύσκολη πορεία έφθασε στη χιονοσκέπαστη  Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου που ήταν αποκλεισμένη, για να τελέσει την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και να εκφράσει στην αδελφότητα την πατρική αγάπη και τις ευχές του για τη νέα χρονιά και την αυριανή μεγάλη εορτή των Θεοφανείων. Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική και χαρούμενη και η Καθηγουμένη και οι μοναχές εξέφρασαν την χαρά τους και τις πηγαίες τους ευχαριστίες για αυτήν την ευλογία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην επίσης αποκλεισμένη Ιερά Μονή Παναγίας του Μύρου – Λυκούρεση στα υψηλά Χαιρωνείας, όπου σε ένα περιβάλλον πάλλευκο με έντονο κρύο τέλεσε και πάλι την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προς χάριν των απομονωμένων μοναζουσών. Όπως φαίνεται οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Το εσπέρας τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό των Θεοφανείων στον ανεγειρόμενο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του συμπατριώτη μας

 Αγίου  Ρηγίνου Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλεως και πολλών χριστιανών που πάρα το μεγάλο ψύχος και τα χιόνια προσήλθαν για να τιμήσουν την εορτή.

imtl.gr

Σχετικά