Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς στον Όσιο Λουκά-ΦΩΤΟ

iek livadeias osios loykas

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη των Σπουδαστών του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Δ.Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά

Την πρώτη τους εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι Σπουδαστές του Τμήματος Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Δ.Ι.Ε.Κ. Λιβαδειάς. Φυσικά η πρώτη επίσκεψη του Τμήματος στα Θρησκευτικά Μνημεία της Βοιωτίας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την φημισμένη Αγιά Σοφιά της Ρούμελης, την Ιερά Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά, το τελειότερο βυζαντινό μνημείο της εποχής του στον ελλαδικό χώρο.

Ομάδα Σπουδαστών από το Τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού, με τους εκπαιδευτές τους, επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στα πλαίσια του Μαθήματος Θρησκευτικά Μνημεία της Ελλάδας και της πρακτικής εξάσκησης στην ειδικότητα.

Τους Σπουδαστές ξενάγησαν οι Εκπαιδευτές του Τμήματος Αρετή Μουλαρά, Θεολόγος που ειδικεύεται στα Θρησκευτικά Μνημεία της Βοιωτίας, Λουκάς Ζώνας, Αρχαιολόγος και Ζέφη Νικολάου, Θεολόγος. Οι Σπουδαστές ξεναγήθηκαν στο περίλαμπρο Καθολικό της Μονής, στον Ναό της Παναγίας, στην Κρύπτη της Αγίας Βαρβάρας, στα Παρεκκλήσια, στις βόρειες στοές, στο Φωτάναμμα κ.α., μελετώντας από κοντά το παγκοσμίως γνωστό Μοναστήρι, που είναι προστατευόμενο από την Unesco και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων προσκυνητών και επισκεπτών κάθε χρόνο.

Μετά την ξενάγηση οι Σπουδαστές παρακολούθησαν την ακολουθία του Εσπερινού βλέποντας από κοντά τη λειτουργική ζωή της Μονής. Ενώ, στο τέλος στο αρχονταρίκι της Μονής δέχθηκαν το μοναστηριακό κέρασμα από τον Ηγούμενο και τους Μοναχούς της Μονής.

Κατενθουσιασμένοι από την αρχιτεκτονική, τα ψηφιδωτά, τον λατρευτικό πλούτο και την ιστορία του μοναδικού θρησκευτικού μνημείου ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μοναστήρι, καθώς και στα άλλα θρησκευτικά μνημεία της Βοιωτίας.

Σχετικά