Γιορτή Αγίου Αθανασίου σε Άρμα και Κασνέσι Βαγίων-ΦΩΤΟ

AGIOS ATHANASIOS VAGIA ARMA

Εορτή Αγίου Αθανασίου

Η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας τιμήθηκε από την Εκκλησία μας σήμερα 18 Ιανουαρίου 2019.

Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Άρματος Θηβών ο Σεβασμώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από ιερείς της περιοχής και όλους τους κατοίκους του χωριού. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Ναυπλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον στύλο της Ορθοδοξίας Άγιο Αθανάσιο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Σακελλάριο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Σταύρο Μαρίνο. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα μίλησε για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας, και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και ευλογημένα, και να έχουν ως πρότυπο τον τιμώμενο σήμερα Άγιο Αθανάσιο, ο οποίος υπερασπίστηκε την Ορθοδοξία εναντίον της αιρέσεως του Αρειανισμού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βαγίων με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ.αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Αθανάσιο. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της κωμοπόλεως.

imtl.gr

Σχετικά