Ο θρίαμβος του αιώνα: Ο σπουδαίος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Φέντερερ!

tsitsipas

Mετά από ένα αδιανόητο παιχνίδι στη Rod Laver Arena ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού τένις, καθώς κέρδισε τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε σε προημιτελικό Grand Slam αποκλείοντας τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών που αποχωρεί εν μέσω αποθέωσης από την αρένα. Eίκοσι- και αριθμητικώς, προς αποφυγή παρεξηγήσεων: 20- ολόκληρα Grand Slams, τα περισσότερα από κάθε άλλο τενίστα στην ιστορία του αθλήματος. 99 τίτλοι καριέρας. Η, σχεδόν «ομόφωνη», παραδοχή πως είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών. Μια βασιλική αύρα να τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα, κάνοντας τους πάντες… υπηκόους του.

Όπως είναι λογικό, κάθε παίκτης που μπαίνει στο ίδιο κορτ με τον ανυπέρβλητο Ρότζερ Φέντερερ- ειδικά, μάλιστα, αν είναι μόλις 20 χρονών μ’ ελάχιστες παραστάσεις «βαθιά» σ’ ένα Grand Slam- περιμένει απλά να συμβεί το «μοιραίο». Μόνο που… Μόνο που ο Στέφανος Τσιτσιπας είναι ένας παράλογος τενίστας: ο Έλληνας παίκτης τρέλανε τους πάντες στη Μελβούρνη κι έγραψε ιστορία, καθώς στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι (είχε προηγηθεί το φιλικό στο Περθ, όπου επικράτησε ο Ελβετός) απέναντι στον GOAT, τον στρίμωξε για τα καλά στα σχοινιά και στο τέλος τον κέρδισε!

Στο πρώτο σετ οι δύο παίκτες- με το απαράμιλλο, πανομοιότυπο επιθετικό στυλ παιχνιδιού τους- κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους και οδήγησαν το ματς στο tie-break. Εκεί ο Φέντερερ κατάφερε να κλείσει το σετ στο 7-6 (11), έστω κι αν χρειάστηκε τη… βοήθεια ενός θεατή που φώναξε «άουτ» και αποσυντόνισε ελαφρώς τον Τσιτσιπά. Στο δεύτερο ο Στέφανος βγάζοντας όλα τα όπλα από την αγωνιστική του φαρέτρα (forehand από την baseline, τρομερά σταθερός στο hackhand με το ένα χέρι, τρομεροί winners στην ευθεία και όχι μόνο), υπερέβη εαυτόν και αφού κατάφερε να σβήσει τρία ολόκληρα set points του αντιπάλου του, ισοφάρισε σε 1-1, καθώς κέρδισε στο tie-breakμε 7-6 (3).

Το τρίτο σετ έμοιαζε να είναι το πιο καθοριστικό του αγώνα, μιας και άπαντες περίμεναν την αντίδραση του Φεντ. Αμ δε: ο Έλληνας παίκτης κατάφερε να φτάσει τα 12 «σβησμένα» break points και αφού έχασε πρώτα και ο ίδιος 2, το τρίτο ήταν και φαρμακερό. Με το σκορ στο 6-5 ο Στεφ έκανε το πολυπόθητο break, έκανε το 7-5 και πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1.

Σχετικά