Κάθειρξη 10 ετών για το έγκλημα στου Φιλοπάππου – Αμετανόητος ο ανήλικος δράστης

filopapou

Η ανώτατη ποινή για ανήλικο, αυτή της κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε από το τριμελές δικαστήριο ανηλίκων στον 17χρονο, ο οποίος συμμετείχε στη ληστεία και το φόνο του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και δεν έδωσε αναστολή στην έφεση του ανήλικου δολοφόνου του 25χρονου Νικόλα πέρυσι, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στου Φιλοπάππου.

Η δίκη, την οποία παρακολούθησαν οι γονείς του θύματος έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα τούς προκάλεσε οργή το γεγονός ότι ο 17χρονος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ακόμα και μετά από τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι εκείνος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν δύο Γερμανίδες, οι οποίες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ελλάδα μόνο γι’ αυτό το σκοπό.

Οι ίδιες είχαν πέσει θύματα ληστείας από την ίδια ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψαν στο δικαστήριο τη σκληρότητα των κακοποιών.

Η μία από τις δύο είχε φωτογραφίσει τους δράστες και αυτή η φωτογραφία βοήθησε την κοπέλα του Νικόλα να τους αναγνωρίσει.

Φιλοπάππου: Το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ένας θάνατος που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ήταν 15 Αυγούστου 2018 όταν ο 25χρονος Νικόλας Μουστάκας θέλησε να πάει μια βόλτα με την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία στο λόφο του Φιλοπάππου. Κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εκεί παραμόνευε ο θάνατος.

Μετά από συντονισμένες έρευνες, η αστυνομία έφτασε στην άκρη του νήματος για τον θάνατο του Νικόλα, που σπούδαζε στη Γλασκόβη και είχε έρθει διακοπές στην Ελλάδα για να περάσει χρόνο με την φίλη του που εργαζόταν στη χώρα μας.

Το βράδυ της Πέμπτης (23.08.2018) γινόταν γνωστό ότι η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει, να εντοπίσει και να προσαγάγει στη ΓΑΔΑ τρεις υπόπτους.

Οι δύο ήταν Πακιστανοί και εντοπίστηκαν στην Ειδομένη, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Ελλάδα. Ο τρίτος ήταν ένας Ιρακινός, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τρεις πιστεύεται πως ήταν μέλη μίας από τις συμμορίες που δρουν στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Παρότι απενεργοποίησαν τα κινητά τους μετά το θάνατο του 25χρονου, η αστυνομία κατάφερε να τους εντοπίσει.

Σχετικά