Έβαζαν βενζίνη με πλαστά χαρτονομίσματα

plasta venzini

Συνελήφθησαν (3) ημεδαποί στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναλλαγές σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα

Κατασχέθηκαν συνολικά (8) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των (50€), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο & (3) κινητά τηλέφωνα  

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων, χθες     (30-01-2019) το πρωί στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 28, 21 & 19 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής και πραγματοποίησαν συναλλαγή ύψους (10) ευρώ, θέτοντας σε κυκλοφορία ένα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (50€).

Το όχημα με τους συλληφθέντες εντοπίσθηκε στην παραλία της Κύμης, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, επτά (7) χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

Τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία όπως προέκυψε τα είχαν προμηθευτεί από περιοχή των Αθηνών, κατασχέθηκαν και θα σταλούν σε αρμόδια Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ομοίως κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία (3) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Επιπλέον από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι απογευματινές ώρες της 21-01-2019, είχαν πραγματοποιήσει πάλι στο ίδιο πρατήριο, συναλλαγή ύψους (5) ευρώ, θέτοντας σε κυκλοφορία ένα ακόμη αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σχετικά