Στην Αλυκή για την Υπαπαντή του Κυρίου και στις Θεσπιές ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Γεώργιος

aliki ypapanti

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Αλυκή, παρουσία των πιστών της περιοχής. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Βαδραχάνης.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τα λόγια του Αγίου Συμεών προς την Παναγία ότι ο Υιός της  «κεῖται εἰς πτῶσιν καὶ ἀνάστασιν πολλῶν ἐν τῷ Ἰσραὴλ καὶ εἰς σημεῖον ἀντιλεγόμενον» έθεσε το ερώτημα τι είναι για μας ο Χριστός σήμερα. Και συνέχισε το ερώτημα λέγοντας αν πιστεύουμε τον Χριστό ως απλά έναν διδάσκαλο ή αν τον πιστεύουμε ως Θεό ενανθρωπήσαντα και Σωτήρα μας. Ευχήθηκε δε στο ερώτημα αυτό να δώσουμε θετική απάντηση. Ευχήθηκε επίσης, η Παναγία που κρατάει στην αγκαλιά της το θείο βρέφος και είναι η μεσίτρια μας προς τον Υιόν της να είναι πάντα κοντά μας.

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου ε.έ., ημέρα μνήμης του θεοδόχου Συμεών και της προφήτιδας Άννας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσπιών με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην αποκάλυψη που έκανε ο  Άγιος Συμεών, ο οποίος διεκήρυξε ότι ο Χριστός είναι «Φῶς εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν», που φωτίζει τη ζωή μας, συνδυάζοντας την αποκάλυψη του Αγίου Συμεών με την ευχή της Α΄ Ώρας,  στην οποία ζητάμε από τον Χριστό να φωτίσει τις ψυχές μας με το θεϊκό φως Του «Χριστέ, τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, τὸ φωτίζον καὶ ἁγιάζον πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον, σημειωθήτω ἐφ’ ἡμᾶς τὸ φῶς τοῦ προσώπου σου, ἵνα ἐν αὐτῷ ὀψώμεθα φῶς τὸ ἀπρόσιτον..». Και ευχήθηκε το Φως του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές όλων μας και να καθοδηγεί τις ενέργειές μας στην εκτέλεση των εντολών Του.

.imtl.gr

Σχετικά