Έγγραφο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απεστάλη από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας για θέματα τα οποία προέκυψαν από την κακοκαιρία.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις καταπτώσεις βράχων στην περιοχή της Αλυκής η οποία βεβαίως είναι στη δικαιοδοσία της Αρχαιολογίας καθώς και το σχετικό έγγραφο της Εφόρου Αρχαιοτήτων κας Χαραμή για εκκένωση της περιοχής η οποία και πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θηβαίων.
Επίσης έγινε αναφορά της σε πτώσεις βράχων στο 4ο χλμ. Αράχωβα – Λιβάδι καθώς επίσης και σε άλλες κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του Νομού.
Ζητήθηκε να μας αποσταλεί ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για την εκτίμηση της κατάστασης.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στο Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) και αναμένουνε για τις ενέργειές τους στο πλαίσιο υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
«Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους μεγάλους όγκους νερού οι οποίοι εισήλθαν στα ποτάμια μας, χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα τα οποία ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία για την άμεση επίλυση των προβλημάτων τα οποία προέκυψαν.
Τόσο οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες όσο και η Πολιτική μας Προστασία έδρασαν με το ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο παραμένοντας σε επιφυλακή τέσσερα και πλέον εικοσιτετράωρα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.