Η “Χιόνη”προ των πυλών-Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται για σήμερα

kakokairia

Νέα κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών. Πιο συγκεκριμένα, έρχονται ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης οι οποίες κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια και θα επηρεάσουν τη χώρα μας από σήμερα.

Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση που θα ξεκινήσει από τα βόρεια και δυτικά σήμερα και θα επεκταθεί στη υπόλοιπη χώρα την Τετάρτη 14/02.

H μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) βάφτισε «Χιόνη» τη νέα κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η «Χιόνη» θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Η κακοκαιρία θα πλήξει και την Αττική με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά από το πρωί της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης.

Παράλληλα, στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής κυρίως χώρας θα σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους από την Τρίτη έως και το Σάββατο. Ιδιαίτερα στην Μακεδονία και της Θράκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου κατά κύριο λόγο την Παρασκευή.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες όποτε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι σε 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά