Πώς από το αίμα αγριογούρουνου βρήκαν τους δολοφόνους του Σταματιάδη

agriogourouno dolofonos

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το άγριο έγκλημα στην Κηφισιά, εξιχνιάστηκε η ληστεία και δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Δράστες τρεις Αλβανοί, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας. Οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και αναζητούνται. Ολοι τους ήταν μέλη πολυμελούς σπείρας που διέπραττε ληστείες και κλοπές.

Επιχείρηση Sus Scrofa

Η επιχείρηση εξάρθρωσης των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη ονομάστηκε sus scrofa, δηλαδή αγριογούρουνο. Οχι τυχαία. Ενα αγριογούρουνο ήταν αυτό που οδήγησε στην εξάρθρωση της σπείρας.

Στο μεταξύ είχε δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος Σταματιάδης και οι κάλυκες ταυτοποιήθηκαν ότι προέρχονταν από το ίδιο όπλο.

Οι δολοφόνοι του Σταματιάδη, εβδομάδες πριν το άγριο έγκλημα είχαν πάει για κυνήγι στην Αρκαδία. Εκεί, πυροβόλησαν με εννιάρι πιστόλι ένα αγριογούρουνο. Το ταξίδι είχε γίνει με κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο στη συνέχεια παράτησαν. Εκεί βρέθηκαν δύο κάλυκες από το εννιάρι πιστόλι και αίμα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν από αγριογούρουνο.

Το… κυνήγι των δολοφόνων του Αλέξανδρου Σταματιάδη ξεκίνησε μέσω Facebook. Η αστυνομία εντόπισε φωτό από κυνήγι και άρχισε να εξετάζει πρόσωπα που τις είχαν αναρτήσει, προσπαθώντας να φτιάξει μια λίστα υπόπτων.

Αφού εξετάστηκαν πάνω από 100 άτομα, εντοπίστηκαν τα στοιχεία που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών εκ των τεσσάρων δολοφόνων.

Σχετικά