7η Συνάντηση Σχολής Γονέων Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

agios riginos livadeia

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, πραγματοποιήθηκε η 7η Συνάντηση, για την φετινή ποιμαντική χρονιά, τήν Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής.

Οι δύο ομιλητές που παρέστησαν ανέπτυξαν, ο καθένας απο τη δική του σκοπιά, το θέμα:<<Αγωγή του παιδιού κατά τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής του>>.

Ο πρώτος ομιλητής, κ. Πέτρος Ψυχουντάκης, ψυχολόγος, μίλησε για την σημασία της μουσικής παιδείας, με την αποτελεσματική μέθοδο της επανάληψης μουσικών ακουσμάτων σύμφωνα με τον Ιάπωνα πρωτοπόρο δάσκαλο Suzuki.

Η δεύτερη ομιλήτρια κ. Ιωάννα Μαρή, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, αναφέρθηκε στις βασικές αρχές της αγωγής: να δώσουν εξ ίσου οι γονείς ηθικό παράδειγμα, θερμή αγάπη και πειθαρχία, αφύπνιση της αίσθησης του θαυμαστού που μας περιβάλλει, πρακτικότητα, λόγο θετικό, δημιουργικότητα, αγάπη της οικογένειας και της συλλογικότητας.

Παρέστησαν όλα τα μέλη της διδακτικής ομάδας: οι ως άνω και οι κ.κ. Γεωργία Γιαμπουράνη,  τεχνολόγος τροφίμων και ποιήτρια  και Ευαγγελία Τσαμπή, ανθρωπολόγος και η συνάντηση έκλεισε με τον ευχαριστήριο λόγο του π. Αλεξίου και θερμή επικοινωνία ομιλητών και  ακροατών.

Ακολούθησε ζωηρός διάλογος με αρκετά ερωτήματα προς τους ομιλητές. Ευελπιστούμε ότι ο νέος αυτός κύκλος σεμιναρίων, που ολοκληρώθηκε με την σημερινή συνάντηση, θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο για προβληματισμό και αλλαγή στάσης ζωής των γονέων και υποψήφιων γονέων όσον αφορά τη στάση τους στην αγωγή των παιδιών.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Σχετικά