Θρήνος στην Προεδρική Φρουρά: Αυτός είναι ο 24χρονος Εύζωνας που πέθανε ξαφνικά

eyzonasss_arthroost1

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς αισθάνθηκε αδιαθεσία το βράδυ της Πέμπτης, μεταφέρθηκε στο 401, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του – Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ομάδα από την Πάτρα
Αθλητής του μπάσκετ ήταν ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς, ο Eύζωνας από την Πάτρα που έχασε αιφνιδίως τη ζωη του το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Σπύρος Θωμάς που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά αισθάνθηκε αδιαθεσία το βράδυ ενώ βρισκόταν στο θάλαμό του. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το μεσημέρι της Πέμπτης, ώρα 13:00-14:00 είχε κάνει υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη, όπως είχε κάνει και το ίδιο βράδυ, ώρα 19:00-20:00.

Από τις 20:00 που τελείωσε την υπηρεσία του μέχρι τις 22:00 ο άτυχος νέος βρισκόταν στον θάλαμό του και ξεκουραζόταν.

Περίπου στις 22:15 τον ειδοποίησαν να βγει για το βραδινό προσκλητήριο που ήταν προγραμματισμένο για τις 22:30 και την ώρα εκείνη δυστυχώς κατέρρευσε.

Τον Σπύρο Θωμά ο οποίος είχε ξεκινήσει από την ακαδημία της Παναχαϊκής, συνεχίζοντας την καριέρα του στον Προμηθέα Πατρών και σε άλλες ομάδες της ΕΣΚΑ-Η αποχαιρέτησε με επίσημη ανακοίνωσή του η ομάδα από την Πάτρα που βρίσκεται τώρα στην Α1.

«Σοκαρισμένη η Οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά. Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο. Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε. Καλό ταξίδι Σπύρο…» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Προμηθέα Πάτρων.

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πατέρα του θανόντος στρατιώτη της Προεδρικής Φρουράς και του εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. Επισημαίνεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρισκόταν στο γραφείο του και είχε συνεχή ενημέρωση, από την εκδήλωση του τραγικού συμβάντος ως την κατάληξή του.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού

thomas-new1

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σχετικά