Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Λεβαδέων εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας

χιονια

Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας

Σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων, υπό την προεδρία της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα για τον συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδέων κ.κ. Κώστας Καπλάνης και Νίκος Τζουβάρας καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάσης Φορτώσης και υπηρεσιακοί παράγοντες. 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του επιχειρησιακού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων ενημερώνουμε ότι:
1. σε περίπτωση χιονόπτωσης στην πόλη της Λιβαδειάς το επιχειρησιακό κέντρο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λεβαδέων θα λειτουργεί όλο το 24ώρο στα τηλέφωνα 22613 – 50801 και 22613 – 50803
2. και θα πραγματοποιείται διανομή αλατιού στους δημότες. Η διανομή θα πραγματοποιείται στους αύλειους χώρους των Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Ευαγγελίστριας και Αγίας Άννας.
Επίσης, ενημερώνουμε τους δημότες ότι τα φαινόμενα αναμένονται να είναι πιο έντονα στον ορεινό όγκο του Ελικώνα και εφιστούμε την προσοχή τους να μειώσουν τις μετακινήσεις τους και να μετακινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 
Παρακαλούμε να ενημερωθείτε σχετικά με τις οδηγίες για την αντιμετώπιση από ακραία καιρικά φαινόμενα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου Λεβαδέων (https://dimoslevadeon.gr/provo…/metra-prostasias-apo-akraia/). 
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λεβαδέων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, με το σύνολο των μηχανημάτων του Δήμου και τους εμπλεκόμενους εργαζομένους να βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.

Σχετικά