Αποκλεισμός-σοκ του Ολυμπιακού από τα ημιτελικά του Κυπέλλου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑ

Γνώρισε την ήττα με 0-1 από τη Λαμία

Τον αποκλεισμό – σοκ από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος γνώρισε από τη Λαμία ο Ολυμπιακός καθώς ηττήθηκε με 0-1 μέσα στο Καραΐσκάκη. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έκαναν 28 τελικές προσπάθειες αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Σαράνοβ.

Αντίθετα η μία τελική προσπάθεια της Λαμίας στάθηκε αρκετή για να της δώσει την πρόκριση -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.  Το αποτέλεσμα για τους Ερυθρόλευκους είναι βαρύ και σίγουρα θα προκαλέσει αναταράξεις.

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους και νέες καινοτομίες από τον Πέδρο Μαρτίνς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στο τερέν του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε πειραματική δεξιά πτέρυγα με τον αριστεροπόδαρο Κούτρη σε ρόλο μπακ και τον Γκερέρο μπροστά του. Ο Νάτχι επέστρεψε ως επιτελικός αντί του Φορτούνη, με τον Μασούρα αριστερά και τον Σολδάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από το ξεκίνημα να κυριαρχήσουν, με κατοχή μπάλας, πολλές πάσες και σχετικά εύκολη μετάβαση από τη μία περιοχή στην άλλη, καθώς η εντολή του Χάβου στους παίκτες του ήταν να μαρκάρουν συντονισμένα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου μπροστά από την εστία του Σαράνοβ.

Ηταν σαφής η πρόθεση των φιλοξενούμενων να βρουν μισή ευκαιρία στην κόντρα, ο Γιούρι Λοντίγκιν, ωστόσο, στην πρώτη του συμμετοχή ήταν θεατής σχεδόν σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης. Ο Σαράνοβ αντίθετα χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές, χωρίς, όμως, να νιώσει ιδιαίτερη πίεση, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν λίγες «καθαρές» ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Το 1-0, ωστόσο, θα μπορούσε να έρθει από νωρίς όχι μόνο στα σουτ που επιχείρησαν Νάτχο και Σολδάνο, αλλά και στην κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 33’ που βρήκε σε ετοιμότητα τον κίπερ της Λαμίας, όπως και στο βολέ του Μασούρα στην τελευταία φάση του α’ μέρους.

Η στατιστική απεικόνιση των πρώτων 45 λεπτών με 12 τελικές από πλευράς Ολυμπιακού και καμία από την άλλη πλευρά και τα ποσοστά κατοχής μπάλας στο 73-27, αποτυπώνει πλήρως την εικόνα, με τον πίνακα να γράφει, ωστόσο, 0-0.

Γκαζωμένοι μπήκαν και στο β’ μέρος οι παίκτες του Μαρτίνς κυνηγώντας το γκολ που θα κλειδώσει την πρόκριση. Απείλησαν, μάλιστα, άλλες δύο φορές μέχρι το 50’, αλλά η Λαμία κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκε το γκολ που την έβαλε μπροστά στο σκορ και ανέβασε τους σφυγμούς. Από γέμισμα του Σκόνδρα που ανέβηκε δεξιά, ο Κούτρης δεν βρήκε τη μπάλα και ο Επστάιν με σέντρα-σουτ σημάδεψε τον Τόμας που σκόραρε από την καρδιά της άμυνας για το 0-1 στο 52’.

Η επέμβαση από τον «κόκκινο» πάγκο ήταν άμεση με Φορτούνη και Ποντένσε να πατούν χορτάρι στο 56’. Εξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν χέρι του Πλιάτσικα έπειτα από σουτ του Φορτούνη, αλλά ο διαιτητής Κομίνης δεν υπέδειξε πέναλτι, παρότι όπως φάνηκε και στο ριπλέι υπήρξε παράβαση.

Η πίεση από ένα σημείο και μετά έγινε ασφυκτική, ενώ από το 66’ πέρασε στον αγώνα και ο Χασάν, με τον Σαράνοβ να μοιάζει ανίκητος. Τεράστια ευκαιρία από τον Αιγύπτιο χάθηκε στο 77’ έπειτα από το έτοιμο γκολ που του έδωσε ο Φορτούνης. Ο αρχηγός, μάλιστα, δεν κατάφερε να νικήσει τον Σαράνοβ ούτε από την άσπρη βούλα στο 85’, λόγω της ανατροπής του Ποντένσε από τον Ασίγκμπα.

Ο πορτιέρε της Λαμίας έσωσε στη δεξιά του γωνία και ανέβασε το θερμόμετρο στα ύψη. Στα λεπτά που απέμειναν και στα 5 των καθυστερήσεων η ομάδα του Μάκη Χάβου άντεξε το σφυροκόπημα και πήρε μια ιστορική πρόκριση, αφήνοντας τον Ολυμπιακό έξω από τον μοναδικό φετινό του στόχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (56’ Φορτούνης), Νάτχο, Μασούρας, Γκερέρο (56’ Ποντένσε), Σολδάνο (66’ Χασάν).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (67’ Μπουλούλης), Ασούμπρε (58’ Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος.

Μαρτίνς: «Είναι ανεξήγητο αυτό που έχει συμβεί»

«Είναι ανεξήγητο αυτό που έχει συμβεί, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι είχαμε πολλές ευκαιρίες και ένα πέναλτι που δεν μας έχει δοθεί. Η Λαμία στη μια τελική της έκανε το γκολ. Έπρεπε να σκοράρουμε στις τελικές που κάναμε. Ήταν υποχρέωση μας να προκριθούμε και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο αλλά, δεν τα καταφέραμε» δήλωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Πέδρο Μαρτινς.

Σχετικά