Kλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας επισκέφθηκε σχολεία της περιοχής

laiki-sispirosi thivas

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας με επικεφαλής τον Αντώνη Τουλουμάκο, υποψήφιο Δήμαρχο Θήβας, επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ, το 2ο Γυμνάσιο, το 2ο Λύκειο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας.
Τα συγκεκριμένα σχολεία, όπου φοιτούν εκατοντάδες μαθητές, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό κτηριακό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κτήριο του 1ου Δημοτικού έχει κατασκευασθεί τον 19ο αιώνα, ενώ η κτηριακή υποδομή του ΕΠΑΛ είναι σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, έχοντας ενδεχομένως και στατικό πρόβλημα. Αντίστοιχα, το 2ο Γυμνάσιο στεγάζεται και λειτουργεί επί δεκαετίες σε διάφορα κτήρια.
Η μετεγκατάσταση του 1ου Δημοτικού σε νέο κτήριο, η ανακατασκευή του ΕΠΑΛ και του σχολικού συγκροτήματος στα Καστέλια αποτελούν τις πιο οξυμμένες ανάγκες στην πόλη της Θήβας, όπου δεν έχει κατασκευασθεί κανένα νέο σχολικό κτήριο για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια.
Τα ποσά που πρόκειται να διατεθούν το επόμενο διάστημα για τη συντήρηση του 1ου Δημοτικού και του ΕΠΑΛ, αν και αναγκαία για την κάλυψη προσωρινών αναγκών, σε καμία περίπτωση δε δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα.
Το κτηριακό πρόβλημα είναι μόνο μία πλευρά της απαράδεκτης κατάστασης στο χώρο της παιδείας.
Κάθε χρόνο οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές βιώνουν την υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, είτε βάζοντας το χέρι στην τσέπη, είτε υποδεχόμενοι τους περίφημους «χορηγούς».
Η κατάσταση όχι μόνο δεν άλλαξε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεχίσθηκε η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το στοίβαγμα μέχρι και 30 μαθητών ανά τμήμα στις τάξεις του 2ου Λυκείου.
Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές γυρνάνε την Ελλάδα με μια βαλίστα στο χέρι, αναπληρώνοντας τον εαυτό τους.
Στα παραπάνω πλαίσια, είναι πραγματικά αναγκαία τα αιτήματα για:
• Την ανακατασκευή του ΕΠΑΛ και του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Θήβας. Τη μετεγκατάσταση του 1ου Δημοτικού σε χώρο ικανό να στεγάσει 12θέσιο Δημοτικό.
• Την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων από την κρατική χρηματοδότηση.
• Πραγματική συντήρηση όλων των σχολικών κτηρίων του Δήμου Θηβαίων.
• Την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για την κυρίαρχη πολιτική, που εφαρμόζεται από όλες τις εκδοχές της σε κάθε επίπεδο, η δημόσια εκπαίδευση είναι ένα περιττό έξοδο που πρέπει να μειώνεται συνεχώς.
Να μη δεχτούμε να ζήσουμε με τα ψίχουλα. Να διεκδικήσουμε να ζήσουμε σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εθνικές και τις ευρωεκλογές, των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια θα δώσει δύναμη στον ίδιο το λαό.

Σχετικά