Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον κλάδο των επιχειρήσεων στο Συνεδριακό της Θήβας

ΟΕΒΕ THIIVAS

Άκρως  ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα για τον κλάδο των επιχειρήσεων που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Θήβας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, το απόγευμα της Τετάρτης στο Συνεδριακό κέντρο της Θήβας.

Αναλύθηκαν τα νέα τρέχοντα προγράμματα του ΕΣΠΑ οι εξελίξεις στο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και  το νεο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και οι υγειονομικοί έλεγχοι των επιχειρήσεων.

Η ημερίδα περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες. Στην πρώτη ο Επιστημονικός Σύμβουλος ΤΟΥ Ι.Μ.Ε ΓΣΕΒΕΕ κ. Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης ενημέρωσε για όλες τις νέες επενδυτικές δυνατότητες που ανοίγονται μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Στη δεύτερη ενότητα συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) και Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) Γιώργος Καββαθάς. Αναφέρθηκε στα προβλήματα και εξήγησε αναλυτικά  την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων των Δημιουργών, μετά την κατάργηση της ΑΕΠΙ. Μίλησε για τις ενέργειες της Γενικής Συνομοσπονδίας στην επίλυση του προβλήματος τονίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μόνο οργανισμού, από δύο που είναι σήμερα.

Η τρίτη ενότητα περιελάμβανε τρία θέματα:

– Το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών αλλά και  υγειονομικούς ελέγχους, για το οποίο ενημέρωσε αναλυτικά το κοινό η Προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου & Περ/κης Υγιεινής Π.Ε Βοιωτίας κ. Αθηνά Μπλουγούρα.

– Το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας μεταποιητικών δραστηριοτήτων σε αρτοποιεία και εργαστήρια τροφίμων ανέλυσε η κ. Γεωργία Ζυγογιάννη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

– Για τους υγειονομικούς όρους και τις προυποθέσεις λειτουργίας των Επιχειρήσεων ενημέρωση παρείχε η κ. Κωνσταντίνα Τσιάπαλη   Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Περ/κης Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε Εύβοιας.

Στο πάνελ της τρίτης ενότητας προήδρευσαν ο κ. Γιώργος Μακρυνός Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Εποπτών Υγείας, Υγειονολόγος-Επόπτης Δημόσιας Υγείας και ο κ. Δημήτρης Μπέντος Λέκτορας εφαρμογών τμήματος Δημόσιας και Κοινωνικής Υγείας,  Υγειονολόγος-Επόπτης Δημόσιας Υγείας.

Για όλες τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των επιχειρήσεων μίλησε ο Δικηγόρος της ΠΟΕΣΕ κ.Σωτήρης Παπαμιχαήλ.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησε και απηύθυνε χαιρετισμό, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Σοφία Κα’ι’τατζή που στήριξε την πρωτοβουλία.

Το παρόν έδωσε  η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά που υποστήριξε την ημερίδα και εξήρε στον χαιρετισμό της, τη συμμετοχή των υπηρεσιακών παραγόντων των Διευθύνσεων Υγείας της Περιφέρειας για την ορθότερη ενημέρωση των επαγγελματιών.

Επίσης στην ημερίδα παραβρέθηκαν και συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις του κοινού κυρίως για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και για τα πρόστιμα. Οι επόπτες Δημόσιας Υγείας αλλά και ο κ. Καββαθάς  τόνισαν την ανάγκη εναρμόνησης των επαγγελματιών στα νέα δεδομένα.

Η ενημέρωση ήταν χρήσιμη και σίγουρα θα διευκολύνει τους επαγγελματίες και βιοτέχνες που την παρακολούθησαν στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των επιχειρήσεών  τους.

Πολύ σύντομα μέσα από το site της Ομοσπονδίας θα παρακολουθήσετε ολες τις τοποθετήσεις των ομιλητών.

Ευχαριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για την υποστήριξη, όλους τους συναδέλφους που διέθεσαν τον χρόνο τους για να παρακολουθήσουν την ημερίδα και βεβαίως τους σημαντικούς ομιλητές της.

         ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ

Σχετικά