Στο «Φιλόδημος» έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Aλιάρτου

antiplimmirika_erga_aliartos

Ένταξη στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα εντός οικισμού Αλιάρτου», προϋπολογισμού 3.092.800,00 ευρώ

Ένα ακόμα μεγάλης σημασίας έργο θα υλοποιηθεί στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, μετά την σημερινή απόφαση ένταξης της πράξης με τίτλο «Αντιπληµµυρικά έργα εντός οικισµού Αλιάρτου» από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση.

Το έργο με τίτλο «Αντιπληµµυρικά έργα εντός οικισμού Αλιάρτου», προϋπολογισμού 3.092.800,00 €, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι της πρόσκλησης «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας».

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε τη σχετική μελέτη, αποτυπώνοντας την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής να συμβάλλει στην προστασία της ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τελευταία λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην ένταξη και χρηματοδότηση του έργου.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει, την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης οµβρίων υδάτων του οικισµού Αλιάρτου του ∆ήµου Αλιάρτου – Θεσπιέων. Το προς κατασκευή δίκτυο των οµβρίων θα συλλέγει την επιφανειακή απορροή από τις εξωτερικές λεκάνες νότια του οικισμού, καθώς και τις εσωτερικές λεκάνες απορροής (δηλαδή τις υφιστάμενες οδούς και ρείθρα).

Ο Δήμαρχος  Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιος Ντασιώτης, δήλωσε σχετικά: «Με το έργο  αυτό αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην πόλη της Αλιάρτου το οποίο και λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρούς κινδύνους στη ζωή και στη περιουσία των πολιτών. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ασπίδα πρόληψης και προστασίας από τα ακραία φυσικά φαινόμενα. Γι’ αυτό εξαντλούμε όλα τα χρηματοδοτικά μέσα που υπάρχουν»

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλίαρτου – Θεσπιέων

Σχετικά