ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

adespota thiva

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου Θηβαίων που εμπλέκονται στη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων που υπάρχουν στα όρια του δήμου είχε ο επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» και υποψήφιος δήμαρχος  Ηλίας Τραμπάκουλος.

Έγινε λεπτομερής ενημέρωση για το ζήτημα , καθώς και για τα βήματα που έχουν γίνει προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός τους ( περισυλλογή, εμβολιασμός, στείρωση, σήμανση κ.λ.π.). Η προσπάθεια να αυξηθεί το ποσό που διατίθεται (επαρκούν για 150 αδέσποτα ετησίως)  καθώς και η δημιουργία δημοτικού – ίσως και διαδημοτικού-   χώρου φύλαξης  ήταν κάποιες από τις  προτάσεις που ακούστηκαν από τις υπαλλήλους. Ως θετικό χαρακτηρίζεται το γεγονός της πρόσληψης υπαλλήλου η οποία είναι κτηνίατρος και μπορεί να στηρίξει καταλυτικά την όλη διαδικασία.

Επίσης, έγινε συνάντηση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (Κατσιακούδη Πασχαλία, Παπαναστασίου Βάσω, Ρουπάκα Γιάννα) με μέλη του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Θήβας «Ο Άγιος Φραγκίσκος».  Ο αγώνας των μελών και η αγάπη των εθελοντών του συλλόγου καθώς και η συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων έχουν βοηθήσει να παραμένει υπό έλεγχο το ζήτημα. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης. Μιλήσαμε για τη δυνατότητα προγραμματικών συμφωνιών με του κτηνίατρους της περιοχής,  για την ευζωία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, την μεγάλη σημασία της υιοθεσίας αδέσποτων μέσω ενός οργανωμένου συστήματος, την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των ιδιοκτητών ζώων, τη μείωση του πληθυσμού, την επιδοτούμενη στείρωση κ.λ.π. Όλα τα παραπάνω μπορούν να προωθηθούν με τη δημιουργία ενός δημοτικού κτηνιατρείου, ενός μικρού χώρου προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων, την κατασκευή ενός μικρού ασθενοφόρου ζώων για αντιμετώπιση  έκτακτων περιπτώσεων.

Δόθηκε η υπόσχεση ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στη λύση των προβλημάτων που δημιουργούνται καθημερινά αλλά και στο σχεδιασμό όσων μπορούν να μειώσουν τις παρενέργειες τους κινδύνους στους Θηβαίους πολίτες. Άλλωστε, τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ο σεβασμός και η φροντίδα τους είναι δείγμα πολιτισμού και είναι υπόθεση όλων μας. Το σύνθημά μας πρέπει να είναι:

«Κανένα ζώο αβοήθητο- Κανένα αδέσποτο στους δρόμους».

Σχετικά