“ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ” : ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. για τα προβλήματα του Δήμου Θηβαίων

thiva

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Παρασκευής 5-4-19

Για τα προβλήματα του Δήμου Θήβας

Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, θέλουμε να σταθούμε σε ορισμένα σοβαρά ζητήματα της περιοχής για τα οποία η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να δραστηριοποιηθεί.

Α. Το ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων γύρω από τον ΑΣΩΠΟ.

Στο όνομα της «εξυγίανσης» της λεκάνης απορροής του Ασωπού, η κυβέρνηση, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Στερεάς, η Περιφέρεια και οι Δήμοι σχεδιάζουν μία δέσμη έργων 200 εκατομμυρίων € με σκοπό κυρίως τη χωροταξική διευθέτηση της ΒΙΠΕ Οινοφύτων μέσω της λειτουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης και τη σύσταση μίας Εταιρίας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου. Η συγκεκριμένη ΑΕ, όπου θα συμμετέχουν απευθείας εκπρόσωποι των βιομηχάνων θα διαχειρίζεται την περιοχή. Στην ουσία οι βιομήχανοι χρηματοδοτούνται για να ελέγχουν απευθείας την όλη κατάσταση στην περιοχή.

        Βασικό ζήτημα μεταξύ των έργων είναι η πρόβλεψη για κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας και Χώρου Ταφής Επικίνδυνων Βιομηχανικών Αποβλήτων. Πρόκειται για υγειονομική βόμβα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή.

Σαν Κ.Κ.Ε , αλλά και στο Π.Σ. έχουμε ήδη τοποθετηθεί για τα σχέδια αυτά……

Πέρα και έξω από παχιά λόγια και μεγαλοστομίες, στόχος τους είναι να παραδώσουν την συγκεκριμένη περιοχή στην μεγαλύτερη και αποδοτικότερη εκμετάλλευση των βιομηχάνων.

Προωθούν την αλλαγή χρήσης της γης σε όφελος τους και φροντίζουν για τις αναγκαίες υποδομές υποστήριξης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Το βαφτίζουν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και αναθέτουν στην διαχείρισή του εταιρικά σχήματα όπου θα κυριαρχούν αυτοί που σκοπεύουν να κερδίσουν από την λειτουργία του. Οι ίδιοι οι βιομήχανοι και τα μονοπώλια.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα σχέδια, που εξ αντικειμένου έχουν σαφώς αντιλαϊκό χαρακτήρα.

Απορρίπτουμε, με κατηγορηματικό τρόπο, και κάθε σκέψη για επεξεργασία των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων και για υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων της επεξεργασίας τους στην συγκεκριμένη περιοχή, που – ήδη – είναι, περιβαλλοντικά, πολύ επιβαρυμένη.

Επιβάλλεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνεχής- διαφανής και αδιάβλητος – κοινωνικός έλεγχος ώστε να εξασφαλιστεί :

•       Η χρήση μεθόδων παραγωγής, από την οποία προκύπτουν, όσο το δυνατόν, λιγότερα επικίνδυνα απόβλητα.

•       Η ασφαλέστερη δυνατή, με την χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, συλλογή, συγκέντρωση και μεταφορά τους σε απομακρυσμένες – ακατοίκητες – περιοχές όπου θα αδρανοποιούνται και θα καταστρέφονται, με τις πιο ενδεδειγμένες επιστημονικές μεθόδους. Τα υπολείμματα τους θα καταλήγουν σε υγειονομική ταφή.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα μας να ζούμε και να δουλεύουμε σε υγιεινές και ασφαλείς συνθήκες.

Ταυτόχρονα καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την στάση του Περιφερειάρχη και  της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όλων εκείνων, που ψηφίζουν, στο όνομα της σύγχρονης – δήθεν – ανάπτυξης τέτοια σχέδια, που μόνο την ολιγαρχία του πλούτου και τα μονοπώλια ευνοούν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Β. Το ζήτημα των Ρομά και της πολυπολιτισμικής σύνθεσης όσων κατοικούν στο Πυρί.

Το θέμα του γκέτο των Ρομά έξω από το Πυρί στη Θήβα και η εγκληματικότητα γύρω από αυτό έχει απασχολήσει το πανελλήνιο. Η μεν κυβέρνηση, είτε διά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είτε διά της Ειδικής Γραμματείας Ρομά απλώς σφυρίζει αδιάφορα. Η δε τοπική διοίκηση εδώ και 10 χρόνια ασχολείται απλώς και μόνο με το πώς θα εγκατασταθεί αλλού ο οικισμός, πράγμα που είναι σχεδόν ανέφικτο να γίνει, λόγω αντιδράσεων. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να παραμείνει το πράγμα ως έχει.

Ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλλο ή καταγωγή, σε κάθε τόπο, ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος για να κατακτήσει αυτά που δικαιούται και του ανήκουν.

Σε αυτή την βάση, οι Ρομά είναι κομμάτι του λαού μας και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Το ότι ζουν και εξελίσσονται πολλά χρόνια τώρα σαν μόνιμά μετακινούμενος πληθυσμός, με πολλά προβλήματα και σε συνθήκες εξαθλίωσης, είναι το αποτέλεσμα έλλειψης συγκεκριμένης πολιτικής, που θα τους έδινε την δυνατότητα να έχουν μόνιμες δουλειές και ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους. Θα τους έδινε την δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς, να μεγαλώνουν και να σπουδάζουν τα παιδιά τους. Θα τους ενσωμάτωνε και θα τους αφομοίωνε στον κοινωνικό περίγυρο.

Υπεύθυνοι για την έλλειψη τέτοιου περιεχομένου πολιτικής είναι όσοι κυβέρνησαν την χώρα μας μέχρι σήμερα και έβλεπαν τους ρομά σαν αντικείμενο εκμετάλλευσης, που εύκολα μπορούσαν να διαχειριστούν όπως τους βόλευε.

Στην ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και λειτουργεί η Ε.Ε, που τους αντιμετωπίζει σαν ομάδες πληθυσμού, που μπορεί – τάχα – να ζήσουν, με την διαφορετικότητα του τρόπου ζωής τους, μέσα από κάποια προγράμματα που έχουν ασαφείς και πρόσκαιρους στόχους, βολεύουν αυτούς που τα διαχειρίζονται και ποτέ δεν φτάνουν στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Προσπαθούν να περάσουν πως οι ρομά είναι αντικοινωνικοί και πως έχουν παραβατική συμπεριφορά, ισχυριζόμενοι έξω από κάθε λογική πως άνθρωπος δεν επηρεάζεται, εξελισσόμενος, από τις συνθήκες ζωής, την μόρφωση και την δουλειά του.

Το αυξημένο, ενδεχόμενα, ποσοστό παραβατικότητας είναι σύνηθες στις ομάδες του πληθυσμού που ζει την κοινωνική εγκατάλειψη και την περιθωριοποίηση. Για αυτό τον λόγο πρέπει να παρθούν τα κοινωνικό–πολιτικά μέτρα  που χρειάζονται για να ενταχθούν στην κοινωνία σωστά.

Κάθε αντικοινωνική, παραβατική συμπεριφορά πρέπει να καταδικάζεται και να αντιμετωπίζεται ανάλογα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι αναγκαίο να αναζητούνται και οι αιτίες που την προκαλούν και χρειάζεται να αντιμετωπίζονται ριζικά.

Πρέπει να γίνεται, δηλαδή, ότι δεν έκαναν μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι διαχειριστές του συστήματος, που, παρά τα μεγάλα λόγια και τις φραστικές τους διακηρύξεις, συντηρούν τις διακρίσεις, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Δίνουν τροφή στην ανάπτυξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που εκφράζει με εγκληματικό τρόπο τις φασιστικές αντιλήψεις.

Αναφερόμαστε ιδιαίτερα στην περιοχή της Θήβας, αλλά και σε κάθε μέρος όπου υπάρχουν καταυλισμοί των ρομά…. Απαιτώντας συγκεκριμένα μέτρα :

•       Για την ενσωμάτωση των ρομά στις πόλεις που θέλουν και μπορούν να ζήσουν, ΟΧΙ στα γκέτο και την απομόνωση.

•       Διαμόρφωση και υλοποίηση σχεδίων επίλυσης του οικιστικού τους προβλήματος, με πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.  Σε αυτή την κατεύθυνση να αξιοποιηθούν και τυχόν προγράμματα της Ε.Ε, με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες.

•       Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους χώρους προσωρινής εγκατάστασης των ρομά. Εξασφάλιση καθαριότητας, νερού και ηλεκτρικού.

•       Υποχρεωτική η φοίτηση όλων των παιδιών των ρομά σε όλα τα σχολεία. Τάξεις προετοιμασίας όπου χρειάζεται.

Σε αυτή την λογική πρέπει να κινηθούν η Κυβέρνηση, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, που μέχρι σήμερα βλέπουν το θέμα αποσπασματικά και σύμφωνα με τις μικροκομματικές τους επιδιώξεις.

Απευθυνόμενοι στον λαό της περιοχής τον καλούμε να θυμηθεί πως ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι συστατικά στοιχεία του φασισμού, που όταν αναπτυχθήκαν έβαλαν σε περιπέτειες την κοινωνία με θλιβερές συνέπειες για όλους τους λαούς.

Γ. ΑΝΕΡΓΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων χώρων εργασίας επικρατεί το φαινόμενο των εργολάβων.  Πρόσφατα ο  όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ (Στασινόπουλος)ίδρυσε δικιά του «εργολαβική» εταιρεία για να νοικιάζει εργαζόμενους στον εαυτό του. Υπάρχουν περιπτώσεις, που το «εργολαβικό» προσωπικό είναι πολύ περισσότερο από το «μόνιμο». Το φαινόμενο είναι εκτεταμένο και υπάρχουν χώροι δουλειάς (πχ Φαμάρ, Σαράντης) στους οποίους υπάρχουν εργαζόμενοι δουλεύουν μέσω «εργολάβων» ακόμα και για μια δεκαετία, μερικοί και περισσότερο.

        Γενικότερα δηλαδή επικρατούν σε πολύ μεγάλο βαθμό κάθε λογής ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπου οι εργοδότες έχουν κυριολεκτικά λυμένα τα χέρια να κάνουν ότι θέλουν.

        Όσον αφορά τους «ελεγκτικούς μηχανισμούς», το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Βοιωτίας με έδρα τη Θήβα, έχοντας στην αρμοδιότητά του περίπου 500 χώρους δουλειάς (κυρίως βιομηχανικούς) έχει μόλις 7 άτομα προσωπικό.

Σε πολλούς χώρους επικρατεί μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας. Πέρα από τις υπερωρίες που γίνονται κατά το δοκούν και είναι εκτεταμένες, ακόμα και μέσα στο 8ωρο η δουλειά είναι πολύ εντατικοποιημένη, οι ρυθμοί εξαντλητικοί, τα μέτρα υγιεινής – ασφάλειας και προστασίας στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανύπαρκτα.

        Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που απασχολεί πολύ τους εργαζόμενους στην περιοχή, αυτό των εργατικών «ατυχημάτων». Είναι καθημερινό φαινόμενο το σακάτεμα εργατών ενώ αρκετά συχνά έχουμε και θανατηφόρα (πριν λίγο  καιρό ένας εργάτης σε βιομηχανία μετάλλου σκοτώθηκε στη δουλειά). Τα περισσότερα από τα οποία δε δηλώνονται καν και άλλα είναι πολύ δύσκολο να τα μάθουμε καθώς διαμετακομίζονται στην Αθήνα και «χάνονται τα ίχνη».

Σχετικά με τους «ελεγκτικούς μηχανισμούς» σε αυτόν τον τομέα, η κατάσταση είναι επίσης τραγική. Η περιοχή Θήβας – Οινοφύτων με τη βιομηχανική ζώνη που περικλείει χωρίζεται στα δύο: Για την περιοχή της Θήβας την ευθύνη έχει η Τεχνική Επιθεώρηση με έδρα τη Λειβαδιά και ελάχιστο προσωπικό (μέχρι πριν λίγο καιρό είχε 2 άτομα) ενώ για την περιοχή των Οινοφύτων την ευθύνη έχει η Τεχνική Επιθεώρηση Εύβοιας με έδρα τη Χαλκίδα που ενώ «στα χαρτιά» είναι στελεχωμένη, ουσιαστικά είναι τελείως ανεπαρκής για όλο το νησί της Εύβοιας συν τη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου.

Δ. ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

        Το γενικότερο πρόβλημα ισχύει και στην περιοχή, είναι οξυμμένο. Πολλές περιπτώσεις διακοπών στο ρεύμα λόγω χρεών, υποχρέωση για εξόφληση μεγάλων ποσών για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Την ίδια ώρα στην περιοχή μπαίνουν συνεχώς ανεμογεννήτριες, με σχεδιασμό να τοποθετηθούν κυριολεκτικά σε όλα τα βουνά.

        Επίσης, πολύ συχνό το φαινόμενο της παρακράτησης χρηματικών ποσών για την παραμικρή οφειλή σε Εφορία, ταμεία κλπ.

Ε. ΥΓΕΙΑ

        Η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή έχει υποβαθμιστεί σοβαρά μετά το ουσιαστικό κλείσιμο των ιατρείων του ΙΚΑ στα Οινόφυτα το 2016 (2-3 γιατροί) και την αποψίλωση των Ιατρείων του ΙΚΑ στη Θήβα (από 15 περίπου ιατρούς σήμερα εργάζονται μόλις 6). Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΙΚΑ Οινοφύτων ο Στασινόπουλος έκανε «δωράκι» μηχάνημα μέτρησης των καρκινικών δεικτών το οποίο δε μπορεί να λειτουργήσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.

        Το Νοσοκομείο της Θήβας, αν και αναφέρεται σε μία περιοχή με 50.000 πληθυσμό, 20.000 περίπου βιομηχανικούς εργάτες, τρεις στρατιωτικές μονάδες, δύο κέντρα προσφύγων, εφημερεύει μόλις με τις 3 κλινικές (παθολογικό, χειρουργικό και καρδιολογικό).

        Για να καλυφθούν κενά σε ιατρούς πρόσφατα προσλήφθηκαν γενικοί ιατροί με μπλοκ παροχής εργασιών ώστε να εφημερεύουν στο παθολογικό.

        Βασικές ειδικότητες γιατρών όπως αναισθησιολόγος και παιδίατρος δεν εφημερεύουν τουλάχιστον το μισό μήνα.

        Δε διενεργούνται βασικές για ένα νοσοκομείο εξετάσεις.

        Οι σχέσεις εργασίας παραμένουν προβληματικές (πχ μεγάλο ποσοστό εργαζομένων πχ νοσηλευτές, καθαριότητα, τραυματιοφορείς, σεκιούριτι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) ή και χειροτερεύουν (πχ προσλήφθηκε ιατρός με μπλοκάκι που πληρώνεται από  ίδια έσοδα του νοσοκομείου).

ΣΤ. ΠΑΙΔΕΙΑ.  

        Με εξαίρεση ένα νηπιαγωγείο στον Άγιο Θωμά, το πιο πρόσφατο σχολικό κτήριο στους Δήμους Θήβας και Τανάγρας κατασκευάσθηκε πριν 15 χρόνια. Το Δημοτικό Σχολείο στο Δήλεσι λειτουργεί σε κοντέινερ, το 1ο Δημοτικό στη Θήβα κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα (περίπου 1880), το μισό κτήριο του Γυμνασίου Σχηματαρίου εκκενώθηκε λόγω προβλημάτων σταθερότητας, το ΕΠΑΛ Θήβας έχει σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

Ζ. ΕΡΓΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

•       Έργα ύδρευσης: Οικισμοί όπως τα Βάγια (με 3.500 πληθυσμό) πίνουν νερό με χρώμιο ενώ το δίκτυο ύδρευσης είναι κατάλληλο. Αντίστοιχο πρόβλημα στην υδροδότηση έχει και ο οικισμός της Αλυκής.

•       Οδικό δίκτυο: Σε αντίθεση με την Εθνική Οδό (η οποία κόβει την περιοχή στα δύο, αφού πρόσφατα έκλεισαν την είσοδο στο ‘90), και την οδό που συνδέει τη Θήβα με τη ΒΙΠΕ Θίσβης (Σωληνουργεία Θίσβης και ELPEDISON), όλο το επαρχιακό δίκτυο είναι για δεκαετίες ασυντήρητο κι επικίνδυνο.

Η. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

        Στη Θήβα προχωράει η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, η οποία αντικειμενικά είναι σε βάρος της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή και θα λειτουργήσει ως προθάλαμος για την καύση απορριμμάτων.

Θ. ΕΒΕ – ΑΓΡΟΤΕΣ

        Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΕ Θήβας, από τις περίπου 4.000 EBE, οι μισοί είναι σε ρύθμιση των οφειλών τους. Ισχύουν τα γενικά προβλήματα της φοροληστείας.

        Ως προς τους αγρότες, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ υπάρχουν και προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων.

Ξέρουμε πολύ καλά πως τους μήνες, τις μέρες που απομένουν μέχρι να στηθούν οι κάλπες, θα περισσέψουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Όλοι αυτοί που δημιούργησαν ή συνέβαλαν να οξυνθούν αυτά τα προβλήματα θα εμφανιστούν ως οι «νέοι σωτήρες».

Θα ενταθεί η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Αλλά και σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας.

Αντιπαράθεση, που στην πραγματικότητα, αφορά ποιος α, θα εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις για λογαριασμό της πλουτοκρατίας την επόμενη μέρα.

Όμως, αυτή η επόμενη μέρα, για την εργατική τάξη, το λαό, είναι ίδια με την προηγούμενη.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις θα είναι το διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Το οποίο δεν μπορούν να το διαβάσουν αλλιώς, γιατί εκφράζει ατόφια τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική που φτωχοποιεί την εργατική τάξη, το λαό, για να αυγαταίνουν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Γιατί θα στείλει μήνυμα μέσα και έξω στην ΕΕ. Μήνυμα ελπίδας και προοπτικής ότι υπάρχει σίγουρος δρόμος για τους λαούς, μακριά και έξω από τις ενώσεις, τις συμμαχίες των ιμπεριαλιστών. Και ότι ο ελπιδοφόρος δρόμος είναι ο δρόμος με τον ίδιο το λαό στην εξουσία.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δώσει χτύπημα στη μοιρολατρία, στο συμβιβασμό. Θα δυναμώσει την ελπίδα, την αισιοδοξία του λαού μας, ότι μπορεί με τον αγώνα του, να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά και να διεκδικήσει τα αυτονόητα για τη ζωή του. Να φωτίσει το πραγματικό ξέφωτο. Αυτό της ικανοποίησης των αναγκών του.

Γι’ αυτό τους επόμενους μήνες, τις επόμενες μέρες, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να αποκαλύψουμε τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που στήνουν τα κόμματα του διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Και από κοντά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, στα κρίσιμα, για τη ζωή του λαού, ζητήματα.

Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε περισσότεροι εργάτες, άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων να συναντηθούν με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Τη μόνη φιλολαϊκή και γι’ αυτό ρεαλιστική. Να επιλέξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και για την Ευρωβουλή και για τη Βουλή και για το Δήμο και την Περιφέρεια.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά