Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λιβαδειά (VIDEO – ΦΩΤΟ)

koutsoumpas-livadeia

Κάλεσμα για αντεπίθεση, με ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές εκλογές, απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Τ.Ο. Λιβαδειάς του ΚΚΕ, το απόγευμα του Σαββάτου.

 «Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών; Η δική μας απάντηση είναι Αντεπίθεση!», τόνισε ανάμεσα σε άλλα. (Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα και δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία) .

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιάννης Βάγκος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων. «Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιταχθεί στις πολιτικές απαξίωσης του ανθρώπινου μόχθου», σημείωσε. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των αγροτών, από την υποβάθμιση της περιοχής της Κωπαίδας μέχρι τη νέα ΚΑΠ. Όσον αφορά τους αγώνες των αγροτών, εκτός από τη στήριξη που συνάντησαν από σωματεία και εργαζόμενους, υπενθύμισε πως βρήκαν απέναντι τους, δίπλα στις κυβερνήσεις και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που κατηγορούσαν τους αγωνιζόμενους αγρότες ότι δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις και θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας. (Δείτε εδώ την παρέμβασή του).

«Οι εκλογές γίνονται σε ενα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον για το λαό», είπε ο Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος Δήμαρχος Λιβαδειάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εξηγώντας πως τα αντιλαϊκά μέτρα είναι στρατηγική επιλογή πίσω από την οποία στοιχίζονται και οι Δήμοι. Κάλεσε το λαό να καταδικάσει την «ανάπτυξη» για τους λίγους, τις διακηρύξεις για «ακομμάτιστο» Δήμο και να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για δημοτική αρχή υποστηρικτή των συμφερόντων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας. «Η διαφορά μας με όλους τους άλλους είναι ότι δεν υποσχόμαστε λύσεις με τη λογική της ανάθεσης. Οργανώνουμε τον αγώνα του λαού και είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε μπροστά σε αυτόν», υπογράμμισε και παρουσίασε μια σειρά αιτήματα αιχμής για το Δήμο ενώ τα αιτήματα και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, καθώς και το ψηφοδέλτιό της, θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε εκδήλωση στις 17 Απρίλη. (Δείτε εδώ την παρέμβασή του).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, Κώστας Μπασδέκης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ορχομενού, Γιώργος Σκόπας, Αλιάρτου, Γιώργος Μπούτσικος και Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκιρας, Λουκάς Ζάκας.

Σχετικά