Kόντρα Δημάρχου Λεβαδέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση

giota poyloy

Σκληρή κόντρα μεταξύ δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου και της Λαϊκής Συσπείρωσης, με αφορμή την παραχώρηση της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου στην «Εθνική Ελπίδας», μια απόφαση η οποία ανακλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Καταγγέλλουμε την ενέργεια της παραχώρησης της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου   Κρύας   από   το  Δήμο Λιβαδειάς στους   νοσταλγούς   της   χούντας,   για   την πραγματοποίηση   εκδήλωσης   και   μάλιστα  την   21 Απρίλη,   που   προκαλεί   τα αντιχουντικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού.

Η  Δημοτική Αρχή και   η   Δήμαρχος   έχουν   μεγάλη   πολιτική   ευθύνη   για   την διευκόλυνση που παρέχουν στο ακροδεξιό μόρφωμα της «Εθνικής Ελπίδας», καθώς αντικειμενικά τους δίνουν βήμα για να ρίχνουν νερό στο μύλο της μισαλλοδοξίας  με σκοπό το «ξέπλυμα» των χουντικών στη συνείδηση του λαού, αλλά και της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με την οποία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Από τη μια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει τον κούφιο αντιφασισμό στήνοντας φιέστες   με   υποτιθέμενα   δημοκρατικά   μέτωπα   και   «γέφυρες»   και  από   την   άλλη   η Δημοτική   Αρχή   του   ΣΥΡΙΖΑ   στη  Λιβαδειά   διευκολύνει   τους   φασίστες   να προπαγανδίζουν υπέρ των χουντικών.

  Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο που είναι και νιώθει δημοκράτης, να καταδικάσει όσους ψαρεύουν στα θολά νερά του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται ούτε με διευκολύνσεις για να χύνει το δηλητήριό του, ούτε με τις δήθεν «προοδευτικές συμμαχίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που για χρόνια συγκυβερνούσε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και που προωθεί αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα οι οποίες ελαφρύνουν τις ποινές  των   εγκληματικών   οργανώσεων   όπως   η Χρυσή Αυγή, με τη δίκη να καθυστερεί τραγικά, που κρατάει ψηλά τη σημαία του ΝΑΤΟ   και   της   ΕΕ   που   αξιοποιούν  αντιδραστικές   δυνάμεις,   υποδαυλίζουν   τον εθνικισμό και πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό.

Ζητάμε από την Δήμαρχο και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσουν,   σήμερα   κιόλας,   έκτακτη   συνεδρίαση   του   οργάνου,   με   θέμα   την ανάκληση   της   απόφασης   παραχώρησης   του   Συνεδριακού   Κέντρου   «Χρήστος Παλαιολόγος»   από   το   Δήμο   Λιβαδειάς   για   την   πραγματοποίηση   της   προκλητικής εκδήλωσης από το ακροδεξιό μόρφωμα της «Εθνικής Ελπίδας».

Ο  λαός   οργανωμένος  μπορεί  να  βάλει τη  σφραγίδα   του  στις  εξελίξεις,  να απομονώσει τους δηλωμένους νοσταλγούς της χούντας, να τους κάνει ανεπιθύμητους παντού, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να τους στείλει στις τρύπες τους. Για να μην εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριό τους στις λαϊκές συνειδήσεις.

Η απάντηση της δημάρχου 

Η υποκρισία και ο προεκλογικός λαϊκισμός της Δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν έχουν όρια.

Στη διακομματική διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2019, πριν ακριβώς από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κοτσικώνας είχε συμφωνήσει να μη συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παραχωρηθεί η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου “Χρήστος Παλαιολόγος” στον κ. Δάρρα Κων/νο υποψήφιο Ευρωβουλευτή της παράταξης “Εθνική Ελπίδα”, γεγονός που επιβεβαιώνουν όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Παρ’ όλα αυτά, σήμερα, η “Λαϊκή Συσπείρωση” εξέδωσε ανακοίνωση όπου αντί να καταγγέλλει τη χούντα και τα ακροδεξιά μορφώματα, καταγγέλλει  αποκλειστικά τη Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή.

Επιπλέον αλλάζοντας θέση, ο κ. Κοτσικώνας αιτήθηκε την διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αποφασιστεί η μη παραχώρηση της αίθουσας, αίτημα το οποίο υιοθετήθηκε από τη Δήμαρχο και τους Δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί η “Λαϊκή Συσπείρωση” ότι δεν είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός θεματοφύλακας της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η Δημοτική αρχή έχει τοποθετηθεί ενάντια στο φασισμό και τα μορφώματά του δημόσια.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κάνει ξανά έκκληση για πολιτικό πολιτισμό στο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων και των παρατάξεων.

Σχετικά